Παιδόφιλος τρόφιμος στο Δαφνί αποπλανούσε κορίτσια μέσω πολλαπλών προφίλ σε Facebook και Twitter

Παιδόφιλος τρόφιμος στο Δαφνί αποπλανούσε κορίτσια μέσω πολλαπλών προφίλ σε Facebook και Twitter
Hand in handcuffs and keys against a white background
Hand in handcuffs and keys against a white background
MagMos via Getty Images

Για αποπλάνηση παιδιών κατηγορείται ένας 50χρονος τρόφιμος του ψυχιατρικού νοσοκομείου «Δαφνί», ο οποίος προσέγγιζε μέσω Facebook ανήλικες και κατόπιν έκλεινε ραντεβού μαζί τους.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο παιδόφιλος είχε ενταχθεί σε πρόγραμμα για άτομα με σοβαρές ψυχικές διαταραχές μέσω του οποίου νοίκιαζε διαμέρισμα στο οποίο πήγαινε τα ανήλικα κορίτσια. Ο Εισαγγελέα αποφάσισε την προφυλάκισή του και έτσι θα οδηγηθεί στις φυλακές της Τρίπολης. Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν εξακριβώσει την αποπλάνηση τριών κοριτσιών, μίας 15χρονης και δύο 17χρονων. Οι περιστατικά αυτά έγιναν πριν από τρία χρόνια, δηλαδή τότε τα θύματα ήταν 12 το ένα και 14 ετών τα δύο.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία μητέρας ανήλικης στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με την οποία ο 50χρονος –ο οποίος δηλώνει άνεργος- προσέγγισε την κόρη της, μέσω προφίλ στο Facebook από το έτος 2013.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα σε επανειλημμένες συναντήσεις τους σε διάφορους χώρους, την προέτρεπε να προβεί σε ασελγείς πράξεις με άλλη ανήλικη, στις οποίες μερικές φορές συμμετείχε και ο ίδιος, με σκοπό την φωτογράφιση και τη βιντεοσκόπηση, ενώ διαμοίραζε τις καταγραφές αυτές και σε άλλους χρήστες του διαδικτύου, μέσω ιστοσελίδας και προγράμματος άμεσης επικοινωνίας σε πραγματικό χρόνο ( Live Streaming ).

Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι ο 50χρονος, μέσω προφίλ σε δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης, είχε προσεγγίσει και άλλη ανήλικη, από την οποία, με επανειλημμένες απειλές και ψυχολογική πίεση, είχε καταφέρει να αποσπάσει φωτογραφίες της και βίντεο με άσεμνο περιεχόμενο.

Από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού και από τον επιτόπιο έλεγχο στα ψηφιακά μέσα που βρέθηκαν, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στις καταγγελλόμενες πράξεις και βρέθηκαν στην κατοχή του εκατοντάδες γυμνές και ημίγυμνες φωτογραφίες και βίντεο των ανήλικων κοριτσιών.

Επίσης, ταυτοποιήθηκε ότι ο ίδιος είναι διαχειριστής των προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και του ιστολογίου, στα οποία είχε αναρτήσει υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, καθώς και του λογαριασμού άμεσης επικοινωνίας, μέσω του οποίου διαμοίρασε σε έτερους χρήστες του ανωτέρω προγράμματος υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι μέσω τρίτου προφίλ, που διαχειρίζονταν στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο είχε καταρτίσει με αναληθή στοιχεία και με φωτογραφία ανήλικης κοπέλας, προσπαθούσε να εμπορευθεί φωτογραφίες ανήλικων κοριτσιών.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και δύο (2) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι,

κινητό τηλέφωνο με (2) κάρτες SIM κινητής τηλεφωνίας και κάρτα μνήμης SD Card ,

εξωτερικό μέσο αποθήκευσης τύπου κάρτα μνήμης και εξωτερικό μέσο αποθήκευσης τύπου USB Flash

ιδιόχειρες σημειώσεις του δράστη, σχετιζόμενες άμεσα με την υπόθεση.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Για την κατοχή των φωτογραφιών και βίντεο του προαναφερόμενου υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, ο 50χρονος συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία και οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα