ΕΙΔΗΣΕΙΣ
06/05/2016 06:40 EEST | Updated 06/05/2016 06:40 EEST

Μάχη «χαρακωμάτων» και εν αναμονή της απόφασης Κοντονή

sport24

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν την Πέμπτη (5/5) με αφορμή τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ, με αποτέλεσμα η αναβολή του από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, να είναι προ των πυλών, αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, κάτι που δεν διαφαίνεται την δεδομένη χρονική στιγμή.

Ο Ηλίας Αλεξέας και ο Τρύφωνας Πετρόπουλος παραμένουν βοηθοί του τελικού, αφού η ΕΠΟ δεν προτίθεται να τους αλλάξει. Το «πρόβλημα» του Υφυπουργού αθλητισμού είναι ότι δεν ορίστηκαν από την ΚΕΔ ως βοηθοί του Σιδηρόπουλου οι Δαμιανός Ευθυμιάδης και Πολυχρόνης Κωσταράς που είναι στην «τριάδα» του στα ευρωπαϊκά ματς, αλλά οι Ηλίας Αλεξέας και Τρύφωνας Πετρόπουλος, οι οποίοι, πάντως, επίσης είναι διεθνείς.

«Αν δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα στη συνάντησή μου με τον πρόεδρο της ΕΠΟ στις 27 Απριλίου, τα οποία διασφαλίζουν την ομαλή τέλεση του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος και την κοινωνική ειρήνη, και δεν ανακοινωθούν το αργότερο μέχρι τις 12 το μεσημέρι αύριο, η Πολιτεία θα προβεί σε ανακοινώσεις σχετικά με τη διεξαγωγή του αγώνα», τόνισε σε δήλωσή του ο υφυπουργός, ο οποίος θεωρεί πως δεν έχουν τηρηθεί όσα συμφώνησε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη.

Από την Ομοσπονδία πάντως, τονίζουν ότι τήρησαν τα συμφωνηθέντα και ότι δεν θα αλλάξουν τους βοηθούς. Σε ό,τι αφορά το αίτημα του ΟΤΕ από την ΕΠΟ, αναφέρουν ότι στάλθηκε αργά και δεν τίθεται θέμα μετάθεσης του αγώνα την Κυριακή (8/5). Μοναδική περίπτωση να μην αναβληθεί ο τελικός, είναι να απαντήσει θετικά η Ομοσπονδία στο τελεσίγραφο που της έχει δώσει ο υφυπουργός.

Κάτι τέτοιο μοιάζει δύσκολο, αφού ο πρόεδρος της ομοσπονδίας δεν απαντάει καν στα τηλεφωνήματα που του γίνονται από την ΓΓΑ, όπως αναφέρουν οι άνθρωποι του υπουργείου. Ίσως βέβαια να προκύψουν νεότερα από το έκτακτο Δ.Σ. που προγραμμάτισε το πρωί η ΕΠΟ.

Πόλεμος ανακοινώσεων Ολυμπιακού και ΑΕΚ

Από 'κει και πέρα, οι Ολυμπιακός και ΑΕΚ ξεκίνησαν έναν πόλεμο ανακοινώσεων, με βαρείς χαρακτηρισμούς, όπου δίνει και το νομικό πάτημα που έψαχνε ο Σταύρος Κοντονής για να μπορεί να αναβάλει τον τελικό. Οι δυο πλευρές αναφέρονται με απαξιωτικά σχόλια η μια για την άλλη και σε κάθε περίπτωση χάθηκε το μέτρο.

Ο Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση με αποδέκτη τον Σταύρο Κοντονή, αλλά αναφέρθηκε και στην ΑΕΚ, κάνοντας λόγο για παράνομη διοίκηση, για να απαντήσει η Ένωση ότι κανένα μέλος της δικής της διοίκησης δεν είναι υποχρεωμένο να παρουσιάζεται δυο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Ακολούθησε νέα απάντηση του Ολυμπιακού όπως και της ΑΕΚ, με τον Αιμίλιο Κοτσώνη να γίνεται πρωταγωνιστής. Οι Πειραιώτες τοποθετήθηκαν εκ νέου λίγο μετά τα μεσάνυχτα, χαρακτηρίζοντας «αρχιερέα του λαθρεμπορίου στη χώρα» τον Δημήτρη Μελισσανίδη, με την Ένωση να έχει τον τελευταίο λόγο στην συνέχεια.

Πηγή sport24.gr