ΔΙΕΘΝΕΣ
10/05/2016 03:50 EEST | Updated 10/05/2016 04:36 EEST

Ολοκληρώθηκε το πολυσυζητημένο Συνέδριο του Εργατικού Κόμματος στη Βόρεια Κορέα

KCNA via Getty Images
This photo taken on May 7, 2016 and released on May 8 by North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) shows the second-day of the 7th Workers Party Congress at the 'April 25 Palace' in Pyongyang. / AFP / KCNA / KCNA (Photo credit should read KCNA/AFP/Getty Images)

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν ήταν επικεφαλής μεγάλου συλλαλητηρίου και παρέλασης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη, στην κεντρική πλατεία της Πιονγκγιάνγκ, μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της κεντρικής επιτροπής του Εργατικού Κόμματος.

Επρόκειτο για την πρώτη συνεδρίαση σε διάστημα 36 ετών, η οποία και επιβεβαίωσε τον ηγετικό ρόλο του Κιμ, τοποθετώντας τον στην προεδρία του κόμματος.

Διαβάστε ακόμα:

Στη διάρκεια των τετραήμερων εργασιών αποσαφηνίστηκε ότι η Βόρεια Κορέα θα συνεχίσει την ανάπτυξη του πυρηνικού οπλοστασίου της, παρά την εφαρμογή εναντίον της του νέου πακέτου των σκληρών κυρώσεων του ΟΗΕ, ενώ τονίστηκε ότι η χρήση των πυρηνικών όπλων θα γίνει μόνο στην περίπτωση που δεχτεί απειλή κατά της εθνικής της ασφάλειας.

Παράλληλα, ο Κιμ ανακοίνωσε την έναρξη υλοποίησης πενταετούς προγράμματος οικονομικής ανάπτυξης με στόχο την αναζωογόνηση της οικονομίας της Βόρειας Κορέας, μαζί με την ταυτόχρονη ανάπτυξη του πυρηνικού οπλοστασίου (Byongjin).

Yπενθυμίζουμε ότι χθες, Δευτέρα, ο ίδιος ανακηρύχθηκε και επίσημα ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ένας δημοσιογράφος του BBC που βρισκόταν στο Συνέδριο απελάθηκε από τη χώρα.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)