Ειδησεις

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα γυρνάει προς τα πίσω και η κυβέρνηση πανηγυρίζει. Ο «κόφτης» αυξάνει τον λογαριασμό

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

«H κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου ανέβασε από χθες νέα θεατρική παράσταση. Πολύ κακόγουστη όμως. Διότι το τέταρτο συμπληρωματικό Μνημόνιο που θα υπογράψει, το δεύτερο δικό της μέσα σε λίγους μήνες, είναι πολύ επώδυνο για να καλυφθεί μέσα στις προκλητικές θριαμβολογίες της» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι η Κυβέρνηση υπογράφει μέτρα 5,4 δισ. ευρώ, που δεν θα ήταν απαραίτητα, αν δεν είχε συντελεστεί ο εκτροχιασμός της οικονομίας τους τελευταίους 15 μήνες.

«Και τώρα προσπαθεί να τα “μπαλώσει” με τα επώδυνα και άδικα μέτρα στο ασφαλιστικό, αλλά και με ένα βουνό φόρους. Αλλά επειδή η αξιοπιστία της είναι κοντά στο μηδέν, υποχρεώθηκε να αποδεχθεί έναν πρόσθετο ειδικό μηχανισμό επιπλέον μέτρων για την Ελλάδα» συμπλήρωσε.

Όπως δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, ο λεγόμενος «κόφτης» έχει «την υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και θα αυξάνει ακόμα πιο πολύ το λογαριασμό. Και απέναντι σε αυτά τι αντιπαρατάσσει; Μια γενικόλογη, μπερδεμένη και υπό προϋποθέσεις ρύθμιση για το χρέος. Με άλλα λόγια: Βαριά μέτρα για κάθε νοικοκυριό τώρα, αβέβαιη ρύθμιση για το χρέος στο μέλλον».

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπενθυμίζει ότι το δημόσιο χρέος της Ελλάδας έχει ήδη περικοπεί από το 2012 κατά 130 δισ. ευρώ, χωρίς όμως αυτό να είναι από μόνο του αρκετό για οριστική έξοδο από την κρίση, «και τούτο, διότι αυτό που πρωτίστως απαιτείται για να αντιμετωπιστούν η κρίση και η ανεργία είναι εμπιστοσύνη και επενδύσεις».

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει «αλλεργία» στις επενδύσεις, στην επιχειρηματικότητα, στον ιδιωτικό τομέα και σε «ό,τι δημιουργεί νέες δουλειές».

«Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να τα πετύχει. Συνεχίζει να λέει κατά συρροήν ψέματα κάθε μέρα, επιχειρώντας να κάνει μπροστά στα μάτια μας το μαύρο άσπρο. Και κυρίως δεν έχει καμία ιδέα για το πώς μπορεί να διοικηθεί μια ευρωπαϊκή χώρα. Η Ελλάδα γυρνάει κάθε μήνα προς τα πίσω και η κυβέρνηση πανηγυρίζει» κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Popular in the Community