ΔΙΕΘΝΕΣ
11/05/2016 19:18 EEST | Updated 11/05/2016 19:28 EEST

Όταν ο Φρανκ Άντεργουντ «την είπε» στον Μανουέλ Βαλς μέσω twitter (και η απάντηση με Τσόρτσιλ)

Carlo Allegri / Reuters
People line up outside a

«Η δημοκρατία είναι απόλυτα υπερτιμημένη»... H ομάδα του House of Cards δεν άφησε ασχολίαστη την απόφαση του Γάλλου πρωθυπουργού να παρακάμψει τη γαλλική Εθνοσυνέλευση προκειμένου να περάσει το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις, τη στιγμή μάλιστα που αντιδράσεις του κόσμου είναι έντονες. Έτσι, αποφάσισε να γράψει αυτό το ειρωνικό μήνυμα στο Twitter, κάνοντας mention και τον ίδιο τον Μανουέλ Βαλς. Ο ίδιος πάλι δεν άφησε ασχολίαστο το μήνυμα του... Φρανκ Άντεργουντ, και απάντησε με ένα απόφθεγμα του Ουίνστον Τσόρτσιλ.

Υπενθυμίζεται ότι προκειμένου να υιοθετηθεί αύριο η αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση του εργασιακού δικαίου, ο Βαλς ανακοίνωσε χθες ότι θα προσφύγει στο άρθρο 49-3 του γαλλικού Συντάγματος που επιτρέπει στην κυβέρνηση να παρακάμπτει το κοινοβούλιο. Με βάση το άρθρο αυτό, εάν δεν υπερψηφιστεί κάποια πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης, το νομοσχέδιο θα υιοθετηθεί χωρίς περαιτέρω διατυπώσεις.

«@manuelvalls η Δημοκρατία είναι τόσο υπερτιμημένη», που είναι μια αξιομνημόνευτη ατάκα του πρωταγωνιστή της τηλεοπτικής σειράς, ήταν το μήνυμα που αναρτήθηκε στο Twitter. To tweet συνοδεύεται από ένα gif του κεντρικού πρωταγωνιστή της σειράς, Φρανκ Άντεργουντ (Κέβιν Σπέισι).

Μία ώρα αργότερα ο Γάλλος πρωθυπουργός απάντησε: «Αγαπητέ Φρανκ, η Δημοκρατία είναι η χειρότερη μορφή διακυβέρνησης, με εξαίρεση όλες τις άλλες», παραπέμποντας στο γνωστό απόφθεγμα από μια ομιλία του Ουίνστον Τσόρτσιλ το 1947.

Το tweet του Γάλλου πρωθυπουργού συνοδευόταν επίσης από μία φωτογραφία: εκείνη του άλλοτε πρωθυπουργού της Βρετανίας να φοράει κοστούμι και παπιγιόν και να σχηματίζει με τα δάκτυλά του το σήμα της νίκης.

«Άρνηση της δημοκρατίας» για τους πολέμιούς της, η παράγραφος 3 του άρθρου 49 βρίσκεται συχνά στο επίκεντρο των επικρίσεων των Γάλλων κοινοβουλευτικών –ιδίως όταν βρίσκονται στην αντιπολίτευση– έχει ωστόσο χρησιμοποιηθεί περισσότερες από 80 φορές μετά την υιοθέτηση του Συντάγματος της 5ης Δημοκρατίας το 1958.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post