ΕΙΔΗΣΕΙΣ
11/05/2016 08:33 EEST

«Ούτε καν ένας ημίγυμνος άντρας δεν μπορεί να το σώσει»: Τα καυστικά σχόλια των ξένων για τo «Utopian Land»

Vyacheslav Prokofyev via Getty Images
STOCKHOLM, SWEDEN. MAY 10, 2016. Members of the Argo band representing Greece perform during the 1st Semi Final of the 61st annual Eurovision Song Contest at the Ericsson Globe in Stockholm, Sweden. Vyacheslav Prokofyev/TASS (Photo by Vyacheslav Prokofyev\TASS via Getty Images)

Όπως γνωρίζετε ήδη πλέον, η Ελλάδα δε θα συμμετάσχει στη φετινή διοργάνωση της Eurovision. Οι Argo και το τραγούδι τους «Utopian Land» δεν κατάφερε να πάρει το «πράσινο φως» στον ημιτελικό που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης, κάνοντας το 2016 την πρώτη χρονιά που η Ελλάδα μένει εκτός τελικού της Eurovision, από τότε που καθιερώθηκε το σύστημα των ημιτελικών.

Αν ρίξετε μια ματιά στα κοινωνικά σας δίκτυα θα δείτε πολλές απόψεις σχετικά με τον ελληνικό αποκλεισμό, πολλά καυστικά σχόλια, δεκάδες χιουμοριστικά memes και βίντεο που διακωμωδούν τόσο το τραγούδι όσο και την εμφάνιση των Argo, αλλά και αρκετούς πικραμένους Έλληνες που πίστευαν πως η φετινή πρόταση της χώρας μας άξιζε να περάσει στον τελικό του μεγάλου διαγωνισμού τραγουδιού.

Καλά όλα αυτά, οι ξένοι όμως τι άποψη σχημάτισαν για το «Utopian Land» και τη χτεσινοβραδινή εμφάνιση των Argo; Προκειμένου να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το πώς φάνηκε το κομμάτι στους μη-Έλληνες θεατές, καταφύγαμε στο πάντα αξιόπιστο Twitter για να βρούμε μερικά από τα πλέον χαρακτηριστικά tweets ξένων θεατών και να δούμε πώς σχολίασε το κοινό του εξωτερικού την ελληνική εμφάνιση.

Ας πούμε, απλά, πως δεν στεναχωρήθηκαν και πολύ με τον αποκλεισμό μας.

«Παραδοσιακά όργανα! Ραπάρισμα! Πολλές λευκές μπλούζες!».

Μιλά από μόνο του.

«Η Ελλάδα δείχνει αξιοθαύμαστη δημοσιονομική ευθύνη, εξασφαλίζοντας πως δεν θα υπάρξει η παραμικρή πιθανότητα να φιλοξενήσουν τη Eurovision του χρόνου».

«Περίεργα όργανα. Απαίσιο ραπάρισμα. Φρικτά φωνητικά. Τώρα μάλιστα. Η Eurovision ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ! Ευχαριστούμε Ελλάδα!».

«Φαίνεται πως η Στοκχόλμη είναι γρουσούζικη πόλη για την Ελλάδα στη Eurovision. Τρίτη φορά που θα έχουμε τελικό Eurovision στη Στοκχόλμη χωρίς την Ελλάδα».

«Η Ελλάδα είχε καλή μουσική αλλά οι στίχοι στα αγγλικά ήταν παιδιάστικοι και η παρουσία πάνω στη σκηνή και τα χορευτικά ήταν κάπως αμήχανα».

«Για πρώτη φορά στην ιστορία της Eurovision η Ελλάδα δεν θα είναι στον τελικό. Το τραγούδι δεν ήταν καλό, αλλά εξακολουθεί να είναι σοκαριστικό».

«Εντάξει Ελλάδα, πότε σκοπεύεις να ζητήσεις σχέδιο διάσωσης για τη Eurovision από τους Γερμανούς;».

«Ελλάδα: Σας παρακαλώ, όχι».

«Μπορούμε να καταλάβουμε πότε η Ελλάδα αντέχει οικονομικά να φιλοξενήσει (το διαγωνισμό), από την ποιότητα του τραγουδιού που υποβάλλουν στη Eurovision. Φέτος, προφανώς δεν μπορούν».

«Απλά, όχι, Ελλάδα! Το στυλ των Abba δεν λειτουργεί σε εσάς, ούτε καν ένας ημίγυμνος άντρας δεν μπορεί να το σώσει όλο αυτό».

«Η Ελλάδα μένει εκτός λοιπόν... Βλέπω ήδη την Κύπρο να βγάζει το 12άρι της στο eBay».

«Η κυρία ξεκίνησε χάνοντας τις πρώτες νότες. Lol. Όλα παίρνουν τον κατήφορο από δω και πέρα. Το τραγούδι ακούγεται σαν την ελληνική εκδοχή του Amish Paradise».

«Ο Θεός να σε έχει καλά Ελλάδα! Παντελόνια τύπου MC Hammer (σ.σ. Το poo-catcher δεν μεταφράζεται επακριβώς αλλά σκεφτείτε το σαν “χεσμέν@ παντελόνια”) πάνω στη σκηνή, φανταστικό! Το τραγούδι, ίσως όχι και τόσο φανταστικό».

«Ήταν στόχος της να τραγουδά μονότονα στην αρχή...;».

«Ελλάδα. Παραδοσιακά όργανα. Όλοι φορούν λευκά. Ραπ στη μητρική τους γλώσσα. Παντελόνια MC Hammer. Κορυφή».

«Προφανώς η Ελλάδα δεν ήθελε καθόλου να κερδίσει στη φετινή Eurovision με τη συμμετοχή της και να ρισκάρει τα έξοδα της φιλοξενίας της του χρόνου #ΕθνικόςΑναστεναγμόςΑνακούφισης».

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost