ΔΙΕΘΝΕΣ
11/05/2016 13:19 EEST | Updated 11/05/2016 13:19 EEST

Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων στη Βαγδάτη, με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες

ASSOCIATED PRESS
Citizens inspect the scene after a car bomb explosion at a crowded outdoor market in the Iraqi capital's eastern district of Sadr City, Iraq, Wednesday, May 11, 2016. An explosives-laden car bomb ripped through a commercial area in a predominantly Shiite neighborhood of Baghdad on Wednesday, killing and wounding dozens of civilians, a police official said. (AP Photo/ Khalid Mohammed)

Στους 64 ανέρχονται οι νεκροί από την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στη σιιτική συνοικία Σαντρ Σίτι της Βαγδάτης.

Η επίθεση αυτή είναι η πλέον αιματηρή από την αρχή του έτους στην ιρακινή πρωτεύουσα, όπου το ISIS – το οποίο και ανέλαβε την ευθύνη- βάζει συχνά στο στόχαστρό του δημόσιους χώρους και γειτονιές που κατοικούνται κυρίως από σιίτες.

Οι νεκροί ενδέχεται να αυξηθούν καθώς από την έκρηξη τραυματίστηκαν άλλοι 82 άνθρωποι, από τους οποίους πολλοί νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 10 το πρωί, σε ώρα αιχμής, κοντά σε μια λαϊκή αγορά στα βόρεια της πρωτεύουσας. Προκλήθηκε πυρκαγιά, η οποία εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα στους στεγασμένους υπαίθριους πάγκους της περιοχής.

«Ένα ημιφορτηγό προσπάθησε αρχικά να μπει στην αγορά αλλά οι αστυνομικοί του απαγόρευσαν να πλησιάσει και ζήτησαν από τον οδηγό να κάνει αναστροφή. Όμως εκείνος βρήκε μια άλλη είσοδο και ανατινάχθηκε. Οι άνθρωποι εδώ, πωλητές και αγοραστές, είναι αθώοι πολίτες» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας, ο Άμπου Άλι.

Επίσης,άλλα δύο αυτοκίνητα, παγιδευμένα με εκρηκτικά, ανατινάχτηκαν σε δύο συνοικίες της Βαγδάτης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 22 άνθρωποι, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Το ένα από τα οχήματα ανατινάχθηκε στην είσοδο της συνοικίας Καντιμίγια, στη βορειοδυτική Βαγδάτη, που θεωρείται ιερή πόλη για τους σιίτες. Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 15 νεκρούς και 33 τραυματίες.

Η τρίτη επίθεση της ημέρας σημειώθηκε στα δυτικά της ιρακινής πρωτεύουσας, στον εμπορικό δρόμο μιας περιοχής που κατοικείται κυρίως από σιίτες, και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον επτά άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 20.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο, BBC)

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost