ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13/05/2016 03:46 EEST

Δέκα χαρακτήρες από κόμικ με υπερήρωες οι οποίοι βασίστηκαν σε πραγματικά πρόσωπα

Οι υπερήρωες είναι...υπερήρωες: Για να γίνονται υπερήρωες ή υπερκακοί πρέπει συνήθως να έχουν είτε υπερδυνάμεις είτε πάρα πολύ μεγάλη περιουσία για να μπορέσουν να...σηκώσουν τα βάρη της καριέρας τους.

Ωστόσο, ακόμα και έτσι, οι χαρακτήρες των κόμικ σε πολλές περιπτώσεις «γεννήθηκαν» στα μυαλά των δημιουργών τους ύστερα από κάποια ερεθίσματα- κοινώς, υπάρχουν χαρακτήρες (υπερήρωες, υπερκακοί είτε δευτερεύοντες/ συνοδευτικοί χαρακτήρες) που βασίστηκαν σε πραγματικά πρόσωπα. Σε βίντεο του Screen Rant στο YouTube παρατίθενται δέκα από αυτούς:

Tony Stark/ Iron Man: Μπορεί σήμερα κοντινότεροι να θεωρούνται ο Έλον Μασκ (SpaceX, Tesla Motors) ή ο Λάρι Έλισον (Oracle) – ή ακόμα και ο Σερ Ρίτσαντ Μπράνσον- αλλά ο ευφυής εφευρέτης/ πλέιμποϊ/ υπερήρωας είχε βασιστεί στον Χάουαρντ Χιουζ (όσοι δεν είστε φίλοι της αεροπορίας ώστε να τον γνωρίζετε έτσι κι αλλιώς, θυμηθείτε το «The Aviator» με τον Λεονάρντο ντι Κάπριο).

Batman: Ο «Σκοτεινός Ιππότης» του Γκόθαμ βασίστηκε στον Ρόμπερτ Μπρους, βασιλιά της Σκωτίας, και τον «Τρελό» Άντονι Γουέιν, Αμερικανό στρατηγό. Εξ ου και το όνομα (Μπρους Γουέιν).

Wonder Woman: Βασίστηκε στη γυναίκα και τη βοηθό του δημιουργού, Γουίλιαμ Μούλτον Μάρστον

Constantine: Ο κυνικός αντιήρωας/ κυνηγός υπερφυσικών πλασμάτων βασίστηκε (οπτικά) στον...Sting!

Bucky Barnes: Ο παλιόφιλος του Captain America (και ενίοτε αντίπαλος, όπως έχουμε δει και στις πρόσφατες ταινίες της Marvel, αλλά και προσωρινός αντικαταστάτης του) , όπως διαμορφώθηκε από τον Τζο Σάιμον, «πατέρα» του «Cap», βασίστηκε στον Μπάκι Πίρσον, φίλο και παλιό του συμπαίκτη στην ομάδα μπάσκετ στο λύκειο.

Flash/Bary Allen: Το όνομά του προέκυψε από συνδυασμό του Μπάρι Γκρέι και του Στιβ Άλεν.

J. Jonah Jameson: Όχι υπερήρωας, αλλά όπως και να έχει: Ο αρχισυντάκτης του Πίτερ Πάρκερ (Σπάιντερμαν) βασίστηκε στον ίδιο τον Σταν Λη, έναν από τους δημιουργούς του Σπάιντερμαν, του Hulk, των Fantastic Four κ.α.

Professor X: Ο καθηγητής Ξαβιέ των X-Men βασίστηκε στον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και τον Γιουλ Μπρίνερ

Superman: Κι όμως, υπήρχε έμπνευση για τον «άνθρωπο από ατσάλι», και ήταν ο ηθοποιός Ντάγκλας Φέρμπανκς

Joker: Ο μεγαλύτερος εχθρός του Batman βασίστηκε στον χαρακτήρα του Κόνραντ Βάιτ στο «The Man Who Laughs»

Sponsored Post