ΔΙΕΘΝΕΣ
15/05/2016 13:06 EEST | Updated 15/05/2016 13:07 EEST

Γαλλικό φιλί Τραμπ-Πούτιν σε δρόμο της Λιθουανίας «ζεσταίνει» το ψυχροπολεμικό κλίμα

ASSOCIATED PRESS
A couple kisses in front of graffiti depicting Russian President Vladimir Putin, left, and Republican presidential candidate Donald Trump, on the walls of a bar in the old town in Vilnius, Lithuania, Saturday, May 14, 2016. (AP Photo/Mindaugas Kulbis)

Το τελευταίο διάστημα δεν είναι λίγοι αυτοί που συγκρίνουν τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο Ντόναλντ Τραμπ με τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν, καθώς και οι δύο φαίνεται να έχουν (υπερβολικά) μεγάλη αυτοπεποίθηση στους εαυτούς τους. Ο ίδιος ο Τραμπ εξάλλου έχει κατά καιρούς εκφράσει την πεποίθηση ότι θα τα πήγαινε πολύ καλά με τον Ρώσο ηγέτη.

Την Παρασκευή, τείχος εστιατορίου στη Λιθουανία στολίστηκε με μια τοιχογραφία που έφερε τους δύο άνδρες ακόμα πιο κοντά. Ο Ρώσος πρόεδρος και ο πορτοκαλί υποψήφιος αγκαλιάζονται και φιλιούνται με πάθος στα χείλη, σε μια απεικόνιση που θυμίζει αρκετά το φιλί του Λεονίντ Μπρέζνιεφ και Έριχ Χόνεκερ στους δρόμους του Βερολίνου.

Το νέο φιλί αποτελεί δημιουργία του καλλιτέχνη Mindaugas Bonanu και το εστιατόριο στο οποίο μπορεί να βρει κανείς την ζωγραφιά είναι το Keule Ruke. Σύμφωνα με τον έναν από τους ιδιοκτήτες ονόματι Dominykas Čečkauskas, οι δύο άνδρες έχουν πολλά κοινά.

«Βλέπουμε πολλές ομοιότητες ανάμεσα στους δύο ήρωες. Και οι δύο έχουν μεγάλο “εγώ” και είναι διασκεδαστικό να βλέπεις ότι τα πάνε καλά», είπε.

«Φαίνεται ότι έχουμε έναν δεύτερο Ψυχρό πόλεμο και η Αμερική ίσως έχει έναν πρόεδρο που επιθυμεί να έχει φιλικές σχέσεις με τη Ρωσία», πρόσθεσε.