ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
16/05/2016 16:54 EEST | Updated 16/05/2016 17:01 EEST

Σταθάκης: Το 93% των δανειοληπτών καλύπτει η ρύθμιση για στεγαστικά 1ης κατοικίας αντικειμενικής αξίας ως 140.000 ευρώ

SOOC

Το 93% των δανειοληπτών στεγαστικών δανείων με αντικειμενική αξία πρώτης κατοικίας έως 140.000 ευρώ προστατεύουν οι ρυθμίσεις που θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση στο πολυνομοσχέδιο για την αξιολόγηση, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης.

Όπως σημείωσε ο κ. Σταθάκης, με δεδομένη την απαίτηση των δανειστών για πλήρη απελευθέρωση όλων των κατηγοριών δανείων, αυτό που τελικώς επετεύχθη είναι να ανασταλεί - μέχρι αρχές του 2018 - η πώληση και «πράσινων» και «κόκκινων» δανείων, που συνδέονται με την πρώτη κατοικία. Διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται μόνο για τα στεγαστικά της πρώτης κατοικίας, αλλά και το σύνολο των μικρομεσαίων καταναλωτικών δανείων ή και καταναλωτικών δανείων, τα οποία συνδέονται με την πρώτη κατοικία.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέα Λοβέρδου, ο κ. Σταθάκης διευκρίνισε ότι: στα στεγαστικά δάνεια με αντικειμενική αξία έως 140.000 ευρώ, δεν μπαίνει κανένα άλλο κριτήριο με αποτέλεσμα να καλύπτεται το 93% των δανειοληπτών στεγαστικών δανείων και επίσης γίνεται σύνδεση με την πρώτη κατοικία (ως εγγύηση) όλων των μικροεπιχειρηματικών, μικροεμπορικών καταναλωτικών και άλλων δανείων.

«Αυτή είναι η βασική συμφωνία που θα νομοθετηθεί αυτή την εβδομάδα και ταυτόχρονα θα υπάρξει και συμπληρωματική νομοθεσία για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει αυτό το πλαίσιο» είπε ο υπουργός Οικονομίας.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)