ΔΙΕΘΝΕΣ
17/05/2016 18:40 EEST | Updated 13/06/2016 14:33 EEST

Γιατί ένας μουσουλμάνος μετανάστης να ψηφίσει τον Τραμπ; Η απάντηση από τον Kamal Nawash

Republican U.S. presidential candidate Donald Trump poses for a photo after an interview with Reuters in his office in Trump Tower, in the Manhattan borough of New York City, May 17, 2016. REUTERS/Lucas Jackson
Lucas Jackson / Reuters
Republican U.S. presidential candidate Donald Trump poses for a photo after an interview with Reuters in his office in Trump Tower, in the Manhattan borough of New York City, May 17, 2016. REUTERS/Lucas Jackson

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων μετά την πρότασή του να απαγορευτεί η είσοδος σε όλους τους μουσουλμάνους που επιθυμούν να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Ο ίδιος έχει καταφερθεί ουκ ολίγες φορές εναντίον όσων ασπάζονται το Ισλάμ, αλλά και εναντίον των Αφροαμερικανών, των Ισπανόφωνων και όσων θεωρεί ο ίδιος ότι συνιστούν «απειλή» για την Αμερική. Όπως είναι αναμενόμενο, η ρητορική του έχει προκαλέσει αντιδράσεις, με τους υποστηριχτές του κινήματος «Black Lives Matters», μουσουλμάνους πολίτες και Μεξικανούς μετανάστες να διαμαρτύρονται στους δρόμους κάθε πόλης που ο ίδιος επισκέπτεται στα πλαίσια της προεκλογικής του καμπάνιας.

Παρόλα αυτά, όπως μεταδίδει το Al Jazeera, ένας από τους πιο θερμούς υποστηριχτές του έχει τρία στοιχεία που ο μεγιστάνας φαίνεται να απεχθάνεται, αν αναλογιστούμε τις προεκλογικές του προτάσεις: Είναι Άραβας, μουσουλμάνος και μετανάστης.

Ο Kamal Nawash εργάζεται ως δικηγόρος σε υποθέσεις μετανάστευσης στην Ουάσινγκτον. Γεννήθηκε στην Βηθλεέμ από Παλαιστίνιους γονείς και μετακόμισε με την οικογένειά του σε μικρή ηλικία στη Νέα Ορλεάνη προς αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής. Αργότερα, σπούδασε Νομική και μετακόμισε στην Ουάσινγκτον, λόγω του πάθους του για την πολιτική.

Ο ίδιος μπορεί να είναι μουσουλμάνος, όμως υποστηρίζει ανοιχτά τον Ντόναλντ Τραμπ. Κατά τον ίδιο, ο μεγιστάνας είναι ένα άτομο «που ξέρει να κάνει συμφωνίες», ενώ σημαντικό παράγοντα στην απόφασή του διαδραμάτισε το γεγονός ότι οι απόψεις του διαφέρουν αρκετά από εκείνες των υπόλοιπων Ρεπουμπλικανών υποψηφίων. Επί παραδείγματι, ο υποψήφιος έχει κατά καιρούς κατακρίνει τον πόλεμο στο Ιράκ, ενώ έχει αρνηθεί να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως την μοναδική πρωτεύουσα του Ισραήλ, «ακόμα και μπροστά σε Εβραίους».

«Με έκανε να τον σεβαστώ», είπε.

Όσον αφορά τις δηλώσεις περί απαγόρευσης της εισόδου στους μουσουλμάνους, ο Nawash, ως δικηγόρος, κρίνει ότι αυτό δεν θα εφαρμοστεί εάν εκλεχθεί ο Τραμπ, ενώ τονίζει ότι στόχος του ήταν να συγκεντρώσει ψήφους.

Sponsored Post