ΚΟΙΝΩΝΙΑ
19/05/2016 13:48 EEST | Updated 19/05/2016 13:48 EEST

Δημιουργείται «υπερενισχυμένο» επιχειρησιακό κέντρο της αστυνομίας στον Έβρο ως «αντίδοτο» στα κυκλώματα

ΕΛΑΣ

Συνολικά 15.000.000 ευρώ για την επέκταση του συστήματος επιτήρησης των συνόρων στον Έβρο εξασφάλισε η χώρα μας από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων.

Με τα χρήματα αυτά θα αγοραστούν –μεταξύ άλλων- περίπου 40 θερμικές κάμερες και 21 συσκευές ανίχνευσης παλμών, οι οποίες θα εντοπίζουν τα άτομα που εισέρχονται παράνομα στην Ελλάδα από το παραποτάμιο κομμάτι των χερσαίων ελληνοτουρικών συνόρων. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη χαρακτηρίζει ως «εξαιρετικά σημαντική» την απορρόφηση του μεγάλου αυτού κονδυλίου σε μία περίοδο που τα κυκλώματα δουλεμπόρων δείχνουν ότι θέλουν να ενεργοποιήσουν ξανά το πέρασμα του Έβρου.

Στο ίδιο σχέδιο προβλέπεται η δημιουργία στην περιοχή ενός «υπερενισχυμένου» επιχειρησιακού κέντρου που θα ελέγχει κυρίως με τεχνικά μέσα τα σύνορα. Το κέντρο αυτό θα λαμβάνει εικόνα από όλα τα σημεία μέσω των θερμικών καμερών και των συσκευών ανίχνευσης παλμών και θα δίνει τις ανάλογες εντολές στο προσωπικό.

Κινητές Αστυνομικές Μονάδες

Την επέκταση του σχεδίου με την επωνυμία «Α.Ε.Τ.Ο.Σ.» (Αστυνόμευση- Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών και Συνόρων) παρουσίασε το πρωί της Πέμπτης το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Παρουσία των υπουργών κ.κ. Παναγιώτη Κουρουπλή και Νίκου Τόσκα, όπως και του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη, ανακοινώθηκε η επέκταση των εξοπλισμένων βαν της ΕΛ.ΑΣ. σε 35 περιοχές όλης της Ελλάδας. Ο σκοπός των κινητών αστυνομικών μονάδων είναι να εξυπηρετούν πολίτες και να παρέχουν ασφάλεια σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας που δεν διαθέτουν Αστυνομικά Τμήματα.

Sponsored Post