Παυλόπουλος: «Όσο μου απομένει να υπηρετήσω το δημόσιο βίο θα κάνω ότι ως τώρα και καλύτερα»

Παυλόπουλος: «Όσο μου απομένει να υπηρετήσω το δημόσιο βίο θα κάνω ότι ως τώρα και καλύτερα»
President of Greece, Prokopis Pavlopoulos, delivers a statment at the end of his visit on March 30, 2016 to the Yad Vashem Holocaust Memorial museum in Jerusalem commemorating the six million Jews killed by the German Nazis and their collaborators during World War II. / AFP / GALI TIBBON (Photo credit should read GALI TIBBON/AFP/Getty Images)
President of Greece, Prokopis Pavlopoulos, delivers a statment at the end of his visit on March 30, 2016 to the Yad Vashem Holocaust Memorial museum in Jerusalem commemorating the six million Jews killed by the German Nazis and their collaborators during World War II. / AFP / GALI TIBBON (Photo credit should read GALI TIBBON/AFP/Getty Images)
GALI TIBBON via Getty Images

«Όσο μου απομένει ακόμα να υπηρετήσω το δημόσιο βίο θα κάνω ακριβώς το ίδιο που έκανα ως τώρα και καλύτερα», διαβεβαίωσε του συμπατριώτες και ενορίτες του στον ιερό ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμάτας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, που παρέστη στην Θεία Λειτουργία και την εκδήλωση για τα εξήντα χρόνια από τα εγκαίνια του ναού και τα 140 χρόνια από την ίδρυση της Ενορίας των Ταξιαρχών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον χαιρετισμό του, αφού ευχαρίστησε τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, επεσήμανε ότι στον ιερό ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, «έκανα τα πρώτα βήματά μου στην ορθοδοξία» και πρόσθεσε, «εδώ μεγάλωσα, εδώ πήγα στο δημοτικό σχολείο. Εδώ είτε στη Θεία Λειτουργία, είτε στο κατηχητικό, ένοιωσα τη δύναμη της Ορθοδοξίας. Εκείνη τη δύναμη που σε βοηθά να κάνεις τα βήματά σου ως άνθρωπος».

Ο κ. Παυλόπουλος αναπόλησε τους γονείς του, γιατί ήταν εκείνοι που τον έφεραν στο ναό των Ταξιαρχών και τους ιερείς, που και ο ίδιος διακόνησε και υπηρέτησε μέσα στο Ιερό του ναού, ενώ υπογράμμισε πως στον ναό αυτό «πλάστηκε αν θέλετε κατά κάποιο τρόπο η όλη προσωπικότητα ως ανθρώπου που έχει επίγνωση του προορισμού του».

Επιπλέον ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κλείνοντας τον χαιρετισμό του απευθύνθηκε στους παλαιούς γειτόνους και συνενορίτες του λέγοντας τους, «λυπάμαι γιατί ο χρόνος αλλάζει τα πρόσωπα, θέλω να ξέρετε όμως ότι ο χαρακτήρας μου δεν έχει αλλάξει, ούτε πρόκειται να αλλάξει. Να είστε βέβαιοι ότι αυτός που ήμουν θα παραμείνω», ενώ ευχήθηκε την επόμενη φορά που θα τους ξανασυναντήσει, «να είναι καλύτερες οι μέρες για τον τόπο μας, για τον λαό μας και την εκκλησία μας».

Ειδικότερα, το πρωί σήμερα τελέστηκε στον ιερό ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμάτας, πανηγυρική δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, από τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο και τον θεοφιλέστατο επίσκοπο Μεθώνης και αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Κλήμη, όπου παρέστει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Πυλόπουλος και οι αρχές της πόλεως και του νομού.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε εκδήλωση παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας για την συμπλήρωση εξήντα χρόνων από τον Μάιο του 1956, όπου ο τότε μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος Δασκαλάκης εγκαινίασε τον ενοριακό ναό των Ταξιαρχών και 140 χρόνια από την ίδρυση της Ενορίας.

Κατά την τελετή αυτή όπου παρακολούθησε πλήθος πιστών μεταξύ των οποίων ο βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, η αντιπεριφερειάρχης Υποδομών, Επικοινωνίας και Τουρισμού Ντίνα Νικολάκου, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλιφέρη καθώς και η στρατιωτική ηγεσία του νομού, παρουσιάστηκε το λεύκωμα για τα 60χρόνια λειτουργικής και πνευματικής διακονίας του ναού των Ταξιαρχών και απονεμήθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το μετάλλιο του Ενοριακού ναού, το οποίο φτιάχτηκε αποκλειστικά για την σημερινή επέτειο.

Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, παρέδωσε στον κ. Παυλόπουλο και μια φωτογραφία από το αρχείο της Μητροπόλεως Μεσσηνίας, που απεικονίζει τον πατέρα του (που υπηρέτησε καθηγητής στο Ιερατικό Φροντιστήριο Καλαμάτα και υπήρξε όπως ανέφερε ο κ. Χρυσόστομος το δεξί χέρι του τότε μητροπολίτη Μεσσηνίας) και τον ίδιο τον Πρόεδρο μαζί με τον τότε μητροπολίτη Χρυσόστομο Δασκαλάκη να κατεβαίνουν από το κάστρο της Καλαμάτας, ενώ του δόθηκε μια εικόνα του αρχαγγέλου Μιχαήλ και ένας δερματόδετος τόμος - λεύκωμα για τα 60 χρόνια τω ν εγκαινίων του ναού, που έχει επιμεληθεί ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Μεσσηνίας Θεόκλητος Λαμπρινάκος.

Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος κλείνοντας την εκδήλωση ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την παρουσία του στην γιορτή της Ενορίας των Ταξιαρχών, αλλά και τον δήμαρχο της πόλης Παναγιώτη Νίκα, για τον οποίο είπε ότι, πάντοτε επιμελείται, ενδιαφέρεται και ανταποκρίνεται στα πλαίσια των δυνατοτήτων του Δήμου, γιατί τοπική εκκλησία και της τοπική αυτοδιοίκησης κατανοούμε ότι υπηρετούμε τον ίδιο λαό και τόνισε ότι το έργο της εκκλησίας είναι να στηρίζει την ενότητα του λαού.

Δημοφιλή