ΔΙΕΘΝΕΣ
27/05/2016 14:41 EEST | Updated 27/05/2016 14:51 EEST

Τίμερμανς: Πρόοδος μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας για την κατάργηση της βίζα

Chris McGrath via Getty Images
ISTANBUL, TURKEY - MAY 03: A man sells Turkish flags on the street outside the Eminonu Mosque on May 3, 2016 in Istanbul Turkey. The European Commission is expected to recommend granting Turks with visa free travel in Europe's Schengen area, as part of the EU-Turkey migrant deal on Wednesday. EU member states and the European Parliament are set to vote on the visa deal in June, which could see visa free travel granted to Turkish citizens as early as the end of June. (Photo by Chris McGrath/Getty Images)

Η ΕΕ και η Τουρκία είχαν εποικοδομητικές συζητήσεις για την κατάργησης βίζα στους Τούρκους πολίτες ενώ ειδικοί της ΕΕ θα επισκεφθούν την Άγκυρα την ερχόμενη εβδομάδα ώστε να λυθούν τα τελευταία προβλήματα, είπε την Παρασκευή ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Ο Φρανς Τίμερμανς είπε στο Twitter, μετά από συζητήσεις με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu και τον υπουργό Ευρωπαϊκών Θεμάτων Omer Celik, ότι μοιράζονται, «την ίδια αποφασιστικότητα για να ξεπεραστούν τα εμπόδια που έχουν απομείνει στην απελευθέρωση της βίζα».

Η δήλωση του Τίμερμανς έρχεται σε αντιδιαστολή με τις δημόσιες προειδοποιήσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν ότι η χώρα του δεν θα αλλάξει τον αντιτρομοκρατικό νόμο για να εκπληρώσει τα κριτήρια της ΕΕ, θέτοντας σε αμφιβολία την λειτουργία της συμφωνίας για το προσφυγικό.