ΕΙΔΗΣΕΙΣ
27/05/2016 14:38 EEST | Updated 27/05/2016 15:48 EEST

Τσίπρας σε Πούτιν: Στρατηγική επιλογή η ενίσχυση των σχέσεών μας με τη Ρωσία

POOL New / Reuters
Greek Prime Minister Alexis Tsipras (R) talks with Russian President Vladimir Putin during their meeting in Athens on 27 May 2016. REUTERS/Orestis Panagiotou/Pool

Στρατηγική επιλογή της Ελλάδας χαρακτήρισε την ενίσχυση των σχέσεων με τη Ρωσία ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος υποδέχτηκε τον Ρώσο πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι η επίσκεψη του κ. Πούτιν επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδο των διμερών σχέσεων και τη βούληση για αναβάθμιση των σχέσεων, ενώ τόνισε πως η ενίσχυση των σχέσεων βασίζεται στους ιστορικά ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των δύο λαών, όσο και στις οικονομικές δυνατότητες και τις δυνατότητες ενίσχυσης της σταθερότητας και της ειρήνης στην περιοχή.

«Έρχεστε στην Ελλάδα σε ιδιαίτερη στιγμή, που γυρίζουμε σελίδα, σταματά η αβεβαιότητα, μπορούμε να κοιτάζουμε το μέλλον με αισιοδοξία» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Από πλευράς του, ο κ. Πούτιν σημείωσε ότι τα προβλήματα είναι πολλά και οι συγκυρίες δύσκολες, αλλά υπάρχουν και καλές προοπτικές, ενώ υπογράμμισε ότι περιθώριο συνεργασίας δεν υπάρχει μόνο στην ενέργεια, αλλά και στην τεχνολογία και στον τομέα των υποδομών.