ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
31/05/2016 05:51 EEST | Updated 31/05/2016 06:50 EEST

Σταθάκης: Θα βρεθεί λύση για τα «κόκκινα» δάνεια που δεν θα προκαλεί δημοσιονομικό κόστος

sooc

Το ΕΚΑΣ θα καλυφθεί από την Εθνική Σύνταξη, τόνισε υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ξακαθάρισε ότι η σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ δεν θα προκαλέσει προβλήματα, καθώς θα εφαρμοστεί η Εθνική Σύνταξη. Τόνισε ότι και το ζήτημα με το ΕΚΑΣ στη διαπραγμάτευση, θα λυθεί χωρίς προβλήματα και δεν θα παρακρατηθεί από τους συνταξιούχους.

Ειδικότερα είπε ότι «το ΕΚΑΣ θα καταργηθεί σταδιακά και θα αντικατασταθεί από την Εθνική Σύνταξη και θα βγάζει άθροισμα μεγαλύτερο από σήμερα». Ξεκαθάρισε πως «ένας συνταξιούχος θα λαμβάνει την εθνική σύνταξη, που σήμερα υπολογίζεται στα 385 ευρώ μηνιαίως, και την όποια σύνταξή του». Στην περίπτωση που η σύνταξη πέφτει κάτω από το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, είπε ότι θα καλύπτεται η διαφορά.

Ακόμη σημείωσε ότι, αύριο- μεθαύριο, θα γίνουν οι βελτιώσεις για να ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα και να εκταμιευθεί η δόση, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς.

Για το θέμα των κόκκινων δανείων με την εγγύηση του Δημοσίου, υπογράμμισε ότι θα δοθεί λύση που δεν θα προκαλεί δημοσιονομικό κόστος. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, στο πλαίσιο της λύσης, θα προβλέπεται η εξαίρεση των δανείων που προκαλούν δημοσιονομικό κόστος.

Διαβάστε επίσης:

Στο μάτι των ξένων funds τα «κόκκινα» και «πράσινα» δάνεια. Ζητούν την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου