ΔΙΕΘΝΕΣ
01/06/2016 13:49 EEST | Updated 01/06/2016 13:49 EEST

Γιούνκερ: Καμία διαπραγμάτευση των υπαρχουσών συνθηκών σε περίπτωση Brexit

JOHN THYS via Getty Images
European Commission President Jean-Claude Juncker (R) delivers a speech during a bilateral meeting with Slovakian Prime minister Robert Fico (unseen) at the EU Headquarters in Brussels on June 1, 2016. Juncker was meeting anti-migrant Prime Minister Robert Fico today, ahead of Slovakia taking over the rotating six-month presidency of the European Union next July. / AFP / JOHN THYS (Photo credit should read JOHN THYS/AFP/Getty Images)

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να επαναδιαπραγματευθεί ισχύουσες συνθήκες ούτε να πιέσει για στενότερη ολοκλήρωση της Ευρωζώνης στην περίπτωση που οι Βρετανοί ψηφίσουν υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Der Spiegel σήμερα.

Ερωτηθείς πώς θα αντιδρούσε η Κομισιόν σε μια ψήφο υπέρ του λεγόμενου Brexit, ο Γιούνκερ απέκλεισε μια σπασμωδική αντίδραση από μέρους των Βρυξελλών.

«Ό,τι κι αν συμβεί, δεν θα υπάρξει νέα διαπραγμάτευση υπαρχουσών συνθηκών, αυτό δεν ανταποκρίνεται στις επιθυμίες των κρατών μελών. Σε μια τέτοια κατάσταση, το να πιέσουμε για να βαθύνουν οι υπάρχοντες κανόνες για την Ευρωζώνη δεν θα ήταν ρεαλιστικό», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Sponsored Box