ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
01/06/2016 14:49 EEST | Updated 01/06/2016 14:51 EEST

Ντομπρόβσκις: Αναμένουμε εκταμίευση της νέας δόσης στο άμεσο μέλλον

ASSOCIATED PRESS
European Commissioner for Euro and Social Dialogue Valdis Dombrovskis speaks to the media during a press conference after a meeting with Cypriot Financial minister Charis Georgiades, at the foreign ministry house in capital Nicosia, Cyprus, Thursday, March 3, 2016. Dombrovskis lauded bailed-out Cyprus’ commitment to implementing structural reforms for turning the economy around and putting the Eurozone member back on a growth trajectory after nearly going bankrupt three years ago. (AP Photo/Petros Karadjias)

Είναι ρεαλιστικό να αναμένεται στο άμεσο μέλλον εκταμίευση της νέας δόσης στην Ελλάδα, δήλωσε στο CNBC ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Διαβάστε επίσης: Εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. τον Ιούνιο βλέπουν στην κυβέρνηση

«Η συμφωνία προϋποθέτει ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει όλους τους όρους και θα εφαρμόσει όλα τα αναγκαία προαπαιτούμενα για να εκταμιευθεί η δεύτερη δόση», σημείωσε ο Ντομπρόβσκις, προσθέτοντας: «Τώρα, κάνουμε πρόοδο σε αυτό - πράγματι, υπήρξαν κάποια μπρος πίσω, αλλά θα έλεγα γενικά ότι τα πράγματα είναι σε τροχιά και νομίζω ότι είναι ακόμη πολύ ρεαλιστικό ότι θα εκταμιεύσουμε στο πιο κοντινό μέλλον».

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου, Πιερ Γκραμένα, τόνισε στο CNBC ότι η Ελλάδα έχει κάνει «ό,τι της αναλογούσε» για την επίτευξη της συμφωνίας. «Η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει το μερίδιό της στη συμφωνία, ψηφίζοντας αρκετά νομοσχέδια, μερικά από τα οποία είναι πολύ δραστικά για τους Έλληνες, το οποίο πρέπει να το αναγνωρίσουμε. Επομένως, θεωρώ ότι κινούμαστε μπροστά και το Grexit δεν είναι τώρα επιλογή», δήλωσε ο Γκραμένα.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)