ΕΙΔΗΣΕΙΣ
01/06/2016 11:48 EEST | Updated 01/06/2016 11:48 EEST

Σε ισχύς η συμφωνία επανεισδοχής Τουρκίας- ΕΕ για υπήκοους τρίτων χωρών

ASSOCIATED PRESS
Migrants rest at a park in Belgrade, Serbia, Thursday, Aug. 27, 2015. Over 10,000 migrants, including many women with babies and small children, have crossed into Serbia over the past few days and headed toward Hungary and the EU Schengen Area, a zone with no internal border checks between member countries. (AP Photo/Marko Drobnjakovic)

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα Τετάρτη η συμφωνία επανεισδοχής Ε.Ε.-Τουρκίας για τους υπηκόους τρίτων χωρών που εισέρχονται παράνομα στην ΕΕ απευθείας από την Τουρκία.

Η έναρξη της ισχύος των διατάξεων που αφορούν την επανεισδοχή υπηκόων τρίτων χωρών είχε αρχικά προγραμματιστεί για την 1η Οκτωβρίου 2017, ωστόσο κατά τη Σύνοδο Κορυφής της 29ης Νοεμβρίου 2015, η ΕΕ και η Τουρκία συμφώνησαν να επισπεύσουν την εφαρμογή της από την 1η Ιουνίου 2016, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία απελευθέρωσης των θεωρήσεων βίζα. Οι εν λόγω διατάξεις θα προστεθούν στις διατάξεις για την επανεισδοχή των Τούρκων πολιτών που έχουν τεθεί σε ισχύ από την 1η Οκτωβρίου 2014.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, η σημερινή έναρξη της ισχύος των διατάξεων που αφορούν τους υπηκόους τρίτων χωρών στο πλαίσιο της συμφωνίας επανεισδοχής ΕΕ-Τουρκίας δίνει τη δυνατότητα στην Τουρκία να κάνει άλλο ένα βήμα προς την εκπλήρωση του συνόλου των προϋποθέσεων στο πλαίσιο της διαδικασίας απελευθέρωσης του καθεστώτος θεωρήσεων.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

Sponsored Box