Μετά τη Λέσβο και η Σάμος. Φωτιές, άγριες συμπλοκές και τραυματισμοί στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών

Μετά τη Λέσβο και η Σάμος. Φωτιές, άγριες συμπλοκές και τραυματισμοί στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν την Πέμπτη στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στη Σάμο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν περισσότερα από 30 άτομα και να γίνουν πολλές προσαγωγές. Υπενθυμίζεται πως εξίσου άγρια ήταν και η νύχτα της Τετάρτης για πολλές εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν στον καταυλισμό της Μόριας καθώς εκδηλώθηκαν ανάλογα επεισόδια.

Όπως τονίζει η Σαμιακή Γνώμη, το συγκεκριμένο κέντρο αυτή τη στιγμή έχει την δυνατότητα να φιλοξενήσει -νόμιμα- 286 ανθρώπους αλλά φιλοξενεί 954!

Τα επεισόδια ξεκίνησαν περί τις 21:30, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, όταν συνεπλάκησαν, για άγνωστο λόγο περί τα 150 άτομα μεταξύ των οποίων Μαροκινοί, Αλγερινοί και Πακιστανοί. Οι συγκρούσεις ήταν βίαιες, ενώ κάποιοι από αυτούς που πρωταγωνίστησαν στα επεισόδια είχαν πάνω τους αιχμηρά αντικείμενα. Παράλληλα, ένα μέρος του κέντρου κράτησης καταστράφηκε, από τις φωτιές που έβαλαν μετανάστες.

Χρειάστηκε η επέμβαση σχεδόν όλης της αστυνομικής δύναμης της Σάμου για να αποκατασταθεί η τάξη, ενώ αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία.

Σημειώνεται, ότι ορισμένοι από όσους συμμετείχαν στα επεισόδια έχουν τραυματιστεί σοβαρά και έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο του νησιού. Η αστυνομία διενεργεί προανάκριση, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότερες από τις 25 προσαγωγές πρόκειται να μετατραπούν σε συλλήψεις.

Ένταση και στο Ωραιόκαστρο

Ένταση επικράτησε χθες το βράδυ και στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο πρώην βιομηχανικό κτίριο Φέσσα του δήμου Ωραιοκάστρου.

Περίπου 40 Σύροι πρόσφυγες ενεπλάκησαν σε μικρής διάρκειας επεισόδιο, το οποίο προκλήθηκε από άγνωστη αιτία, και είχε ως αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό ενός 18χρονου.

Ο νεαρός μεταφέρθηκε με θλαστικό τραύμα στο χέρι, πιθανότατα από σανίδα, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια αποχώρησε.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή