ΕΙΔΗΣΕΙΣ
12/06/2016 05:56 EEST | Updated 12/06/2016 05:56 EEST

Κατά της δημιουργίας οικουμενικής κυβέρνησης ο Θεοδωράκης. «Ο ΣΥΡΙΖΑ σκότωσε την ελπίδα και έκανε τους νέους να μισήσουν την πολιτική»

Sooc

Κατά της δημιουργίας οικουμενικής κυβέρνησης τάχθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τονίζοντας πως η χώρα θέλει μεγάλες αλλαγές, τολμηρούς πολιτικούς και «ένα new deal έτσι ώστε οι μεγάλες αλλαγές να προχωρήσουν γρήγορα με την πλειοψηφία της κοινωνίας να τις υπερασπίζεται».

Στο ερώτημα γιατί το Ποτάμι δεν ζητάει εκλογές όταν έχουμε να κάνουμε με μια τόσο κακή κυβέρνηση ο Σταύρος Θεοδωράκης πρόταξε την σταθεροποίηση της χώρας και της οικονομίας πριν από τις μικροπολιτικές του καθενός και σημείωσε ότι: «Έχουμε καταντήσει περίγελος του κόσμου. Εκλογές - μνημόνια, εκλογές - μνημόνια. Και η κρίση ...κρίση».

Παράλληλα άσκησε σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που σκότωσε την ελπίδα. Έκανε τους νέους να μισήσουν την πολιτική. Κρατισμός – λαϊκισμός είναι η ιδεολογία τους. Πώς θα συνεργασθούμε μαζί τους;».

 

Μιλώντας για τις μεταρρυθμίσεις που ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι πραγματοποιεί ανέφερε ότι αυτές είναι κυρίως νέοι φόροι, νέες εισφορές και τώρα τελευταία κάποιες αποκρατικοποιήσεις, «δηλαδή τις συμφωνίες που οι προηγούμενοι έκαναν χωρίς καμία αλλαγή ή βελτίωση», ενώ τόνισε ότι στην παιδεία, στο δημόσιο, στη δικαιοσύνη, στην αποκέντρωση η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα ή «μάλλον τα κάνει όλα λάθος».

 

Ο Σταύρος Θεοδωράκης παράλληλα τάχθηκε κατά της δημιουργίας Οικουμενικής κυβέρνησης λέγοντας ότι αυτές είναι λύσεις του «μέσου όρου», και τόνισε ότι η χώρα θέλει μεγάλες αλλαγές, τολμηρούς πολιτικούς και «ένα new deal έτσι ώστε οι μεγάλες αλλαγές να προχωρήσουν γρήγορα με την πλειοψηφία της κοινωνίας να τις υπερασπίζεται».

 

Στο ερώτημα γιατί το Ποτάμι δεν ζητάει εκλογές όταν έχουμε να κάνουμε με μια τόσο κακή κυβέρνηση ο Σταύρος Θεοδωράκης πρόταξε την σταθεροποίηση της χώρας και της οικονομίας πριν από τις μικροπολιτικές του καθενός και σημείωσε ότι: «Έχουμε καταντήσει περίγελος του κόσμου. Εκλογές - μνημόνια, εκλογές - μνημόνια. Και η κρίση ...κρίση. Και η φτώχεια ... φτώχεια. Μήπως να σκεφθούμε ότι υπάρχει και άλλος δρόμος;».