Νέες κατοικίες για όσους ζουν σε «επικίνδυνες» παραγκουπόλεις κατασκευάζει η αιγυπτιακή κυβέρνηση

Νέες κατοικίες για όσους ζουν σε «επικίνδυνες» παραγκουπόλεις κατασκευάζει η αιγυπτιακή κυβέρνηση
Slum dwellings in Cairo Egypt
Slum dwellings in Cairo Egypt
BackyardProduction via Getty Images

Στην κατασκευή σπιτιών για όσους ζουν στις φτωχογειτονιές της Αιγύπτου έχει προχωρήσει η αιγυπτιακή κυβέρνηση.

Τον προηγούμενο μήνα, ο πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι είχε υποσχεθεί την μετεγκατάσταση όσων διαμένουν σε μια από τις 351 «επικίνδυνες» παραγκουπόλεις της χώρας σε νέες, ασφαλείς κατοικίες μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, στα πλαίσια ενός κυβερνητικού σχεδίου που θα κοστίσει 14 δισ. αιγυπτιακές λίρες (περίπου 1,5 δισ. ευρώ).

Στην Αίγυπτο, οι καταρρεύσεις παλαιών κτιρίων αποτελούν συχνό φαινόμενο στις φτωχικές γειτονιές της χώρας, ενώ, λόγω των αυξημένων τιμών στον χώρο της ακίνητης περιουσίας στο Κάιρο, σχεδόν 2 εκατομμύρια άνθρωποι αναγκάζονται να διαμένουν σε ένα υπόγειο νεκροταφείο, γνωστό και ως «Πόλη των Νεκρών».

Σύμφωνα με το Reuters, τα σχέδια της κυβέρνησης έχουν στόχο να αναζωογονήσουν την οικονομία και να αποτρέψουν νέες διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες, όπως αυτές που «έριξαν» δύο προέδρους πριν από μια πενταετία. Παρόλα αυτά, δεν είναι όλοι οι Αιγύπτιοι σύμφωνοι με αυτά.

«Οι περισσότεροι κάτοικοι αυτών των περιοχών θα προτιμούσαν να μείνουν σε περιοχές κοντά στις περιοχές όπου ζουν τώρα και για εμάς αυτό είναι ένα πρόβλημα», εξήγησε ο Αιγύπτιος πρόεδρος.

Δημοφιλή