Εύκολη υπόθεση η παραμονή Σπανούλη

Εύκολη υπόθεση η παραμονή Σπανούλη
Contra.gr

υτή την φορά η υπόθεση της παραμονής του Σπανούλη στον Ολυμπιακό ήταν πιο εύκολη από ποτέ. Και αυτό καθώς τα δεδομένα ήταν ξεκάθαρα αυτή την φορά. Οι εμφανίσεις του αρχηγού των "ερυθρολεύκων" στους τελικούς που τους έκρινε μόνος του, ήταν ξεκάθαρο ότι έστελναν από τον κόσμο το μήνυμα στην διοίκηση ότι πρέπει να κλείσει την καριέρα του ο Σπανούλης στο λιμάνι. Αλλά ούτως ή άλλως και οι αδελφοί Αγγελόπουλου αυτό ήθελαν να γίνει.

Ερώτημα για τη μείωση

Όμως με την εφορία στην Ελλάδα στο σύνολο στο τέλος όπως είπαν πρόσφατα και οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ να αγγίζει το 145% (!), μόνο εύκολο δεν είναι να έχεις τεράστια συμβόλαια με ηγεμονικές απολαβές. Υπήρχε λοιπόν το ερωτηματικό αν ο Σπανούλης θα δέχονταν κάποια μείωση αλλά και οι προτάσεις από το εξωτερικό. Εκτιμούσα πρόσφατα ότι είναι εύκολο να μείνει εδώ ο Σπανούλης. Για πολλούς λόγους. Ο Σπανούλης άλλαξε την ιστορία του Ολυμπιακού με την μετακόμισή του από το ΟΑΚΑ αλλά μέχρι φέτος στις ήττες από τος "πράσινους" είχε βρεθεί κακώς στο στόχαστρο με την έννοια ότι μπορεί να έπαιζε άσχημα με τον ΠΑΟ σχεδόν πάντα αλλά αυτό δεν αναιρούσε όσα είχε κάνει με την "ερυθρόλευκη" φανέλα.

Αυτό τον ενοχλούσε αν και δεν το έδειχνε, αλλά φέτος που πήρε και την προσωπική του ρεβάνς για τα ματς με τον ΠΑΟ και κέρδισε για πάντα πλέον τον κόσμο της ομάδας του-ακόμα και τους μη υγιείς να το πω ευγενικά...-,ηρέμησε. Οι προτάσεις από το εξωτερικό ήταν δεδομένες. Μπορεί να μην δημοσιοποιήθηκαν, αλλά θεωρείται βέβαιο το ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα -από καιρό-αλλά και της Νταρουσάφακα και θα υπήρχαν και άλλες από τις πανάκριβες αγορές Τουρκίας-Ρωσίας.

ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ

Όμως ο Σπανούλης ήθελε να μείνει εδώ, καθώς εδώ μεγαλώνουν τα παιδιά του και η Ελλάδα για κάποιον που έχει λυμένα τα οικονομικά του είναι παράδεισος. Το να πας στην Τουρκία με τις συνεχόμενες βομβιστικές επιθέσεις για 1εκ παραπάνω όταν έχεις τόσα, είναι μάλλον απίθανο. Το ίδιο και στην μακρινή Ρωσία με τις τεράστιες αποστάσεις και το πολύ κρύο. Συνεπώς μόνο η Βαρκελώνη μπορούσε να ιντριγκάρει τον "Σπαν" αλλά και πάλι γιατί να φύγει από εδώ που είναι βασιλιάς για να πρέπει να αποδείξει κάτι στην Ισπανία; Ήταν ολοφάνερο ότι ήθελε να μείνει εδώ ο Σπανούλης και απλά το ερώτημα ήταν τα χρόνια του νέου συμβολαίου και το ποσόν.

Γι αυτό πήγε άλλωστε πήγε στα γραφεία της ΚΑΕ μόνος του χωρίς τον μάνατζέρ του αυτή την φορά. Οι πληροφορίες λένε ότι το συμβόλαιο αρχικά υπήρχε η σκέψη να είναι κλειστό 3ετές με χαμηλές σχετικά κατά 30% απολαβές στο σύνολο ή κλειστό διετές με πιο μικρή μείωση που και ο ίδιος ο αρχηγός είχε αποφασίσει να δεχθει. Η ΚΑΕ πρότεινε ένα διετές ώστε στα 36του να δουν μετά τι άλλο μπορεί να προκύψει . Αλλωστε εκτιμήθηκε ότι ο Σπανούλης μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο έστω και από θέση πόιντ περισσότερο πια -σαν δημιουργός- για την επόμενη διετία.

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ 1 ΕΚ. ΚΑΤΩ

Οι πληροφορίες λένε ότι συμφωνήθηκε να μειώσει ίσως και 1εκ. συνολικά τις αποδοχές του για να έρθει δίπλα του ένα καλό όνομα και η ομάδα με την ισχυρή βάση της να είναι σε υψηλό επίπεδο και στην επόμενη χρονιά στην πιο δύσκολη Ευρωλίγκα.

Ο Σπανούλης δικαίως μένει στο λιμάνι, σαφώς όμως δεν μπορεί να κάνει όσα έκανε και ειδικά κάθε μέρα και γι αυτό και συμφώνησε παρά τις προτάσεις με πολύ περισσότερα χρήματα που θα μπορούσε να βρει, με λίγο λιγότερα τελικά για να είναι όλοι ικανοποιημένοι.

ΠΗΓΗ: contra.gr

Δημοφιλή