ΚΟΙΝΩΝΙΑ
14/06/2016 04:56 EEST | Updated 14/06/2016 06:30 EEST

H αντίδραση Καπουτζίδη στο μακελειό του Ορλάντο και το μίσος που σιγοβράζει, ξεσπά και γίνεται σφαίρα

eurokinissi

Το δικό του μήνυμα κατά της ομοφοβίας και του μίσους έστειλε ο Γιώργος Καπουτζίδης μέσω των social media μετά την τραγωδία στο Ορλάντο.

Συγκεκριμένα ανάρτησε μια πολύ φωτογραφία από σκηνή του σίριαλ «Εθνική Ελλάδος», στην οποία συνοψίζεται η αρνητική αντιμετώπιση γειτόνων προς την ομοφυλόφιλο ήρωα της σειράς και η φωτογραφία συνοδεύεται από ένα μικρό κείμενο.

«Κανείς δεν γεννήθηκε με μίσος. Δεν γεννιέσαι μ’ αυτό, το μαθαίνεις. Το διδάσκεσαι. Στο σπίτι, στο σχολείο, στην τηλεόραση. Υπάρχει παντού, κρυμμένο και στα πιο αθώα πράγματα. Σε ένα ανέκδοτο που θα πει κάποιος φίλος σε μια παρέα, σε χαλαρές συζητήσεις που θα ακούσεις σε μια ψυχαγωγική εκπομπή με συνεντεύξεις ή με κους κους. Κανείς δεν το αποκαλεί μίσος. Το λένε πλάκα, άποψη, ειλικρίνεια, ελευθερία λόγου, βρίσκουν διάφορα όμορφα ονόματα για να μην το αποκαλέσουν μίσος. Και στο διδάσκουν. Όπως το έχουν διδαχτεί κι αυτοί».

«Kαι υπάρχει παντού. Σιγοβράζει. Και ξεσπά. Άλλοτε γίνεται μια βρισιά που θα ακούσεις στο δρόμο, άλλοτε μια ζωγραφιά που θα βρεις στην πόρτα σου, και σε κάποιες περιπτώσεις, γίνεται και σφαίρα. Προσπαθώ συνεχώς να το εντοπίσω και να το βγάλω απ’ τη ζωή μου. Και μαζί, και όλους αυτούς τους ανθρώπους που είναι πρόθυμοι να το διδάξουν, άθελα τους ή και ηθελημένα!».