ΔΙΕΘΝΕΣ
15/06/2016 15:42 EEST | Updated 15/06/2016 16:52 EEST

Συνάντηση Τραμπ και NRA για την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ. Θα ζητήσει αυστηρότερους ελέγχους

Republican U.S. presidential candidate Donald Trump delivers a speech at St. Anselm's College in Manchester, New Hampshire, U.S., June 13, 2016. REUTERS/Brian Snyder
Brian Snyder / Reuters
Republican U.S. presidential candidate Donald Trump delivers a speech at St. Anselm's College in Manchester, New Hampshire, U.S., June 13, 2016. REUTERS/Brian Snyder

Αυστηρότερους νόμους για την οπλοκατοχή στις Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να ζητήσει ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ.

Με αφορμή την αιματηρή επίθεση στο κέντρο διασκέδασης “Pulse” στο Ορλάντο της Φλόριντα, ο μεγιστάνας ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι πρόκειται να συναντηθεί με την Εθνική Ένωση Όπλων των ΗΠΑ (NRA) για να συζητήσει τον ενδεχόμενο να γίνουν αυστηρότεροι έλεγχοι σε όσους επιθυμούν να προμηθευτούν όπλα.

Ως τώρα, ο Τραμπ ήταν φανατικός υποστηριχτής της οπλοκατοχής και διέψευδε την ανάγκη να επιβληθούν περιορισμοί. Όπως δήλωσε σήμερα, Τετάρτη, θα ζητήσει να απαγορευτεί η προμήθεια όπλων σε όσους βρίσκονται στις λίστες με ύποπτους τρομοκράτες των υπηρεσιών πληροφοριών.

NRA: Η πώληση όπλων σε όσους βρίσκονται σε καταλόγους παρακολούθησης για τρομοκρατία πρέπει να καθυστερείται

Το ισχυρότερο λόμπι των υποστηρικτών της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ, η NRA (National Rifle Association, Εθνική Ένωση Οπλοκατοχής) ανακοίνωσε σήμερα πως εμμένει στην τοποθέτηση της αναφορικά με τους καταλόγους παρακολούθησης υπόπτων για τρομοκρατία και την πρόσβαση αυτών σε όπλα, τονίζοντας πως οι πωλήσεις όπλων σε δυνητικούς αγοραστές, που βρίσκονται σε αυτούς τους καταλόγους, θα πρέπει να καθυστερούν, καθώς το FBI διεξάγει έρευνα για αυτούς.

Η NRA τονίζει πως τα μέτρα προστασίας θα πρέπει να εφαρμοστούν ώστε να αφαιρεθούν όσοι βρίσκονται αδίκως σε αυτές τις λίστες.

Sponsored Post