ΔΙΕΘΝΕΣ
20/06/2016 19:07 EEST | Updated 20/06/2016 19:07 EEST

Στην δημοσιότητα οι τηλεφωνικές συνομιλίες του δράστη του Ορλάντο με το FBΙ

ASSOCIATED PRESS
FILE - This undated file image shows Omar Mateen, who authorities say killed dozens of people inside the Pulse nightclub in Orlando, Fla., on Sunday, June 12, 2016. A bartender told The Associated Press that Mateen stalked her nearly a decade ago when he started coming into her Florida bar. (MySpace via AP, File)

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και το FBI έδωσαν σήμερα, Δευτέρα, στη δημοσιότητα την πλήρη απομαγνητοφώνηση των τηλεφωνικών συνομιλιών μεταξύ του δράστη του μακελειού στο γκέι μπαρ του Ορλάντο στην Φλόριντα και των στελεχών της άμεσης δράσης, όπου ακούγεται ο ένοπλος να ορκίζεται πίστη στον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους.

«Ορκίζομαι πίστη στον Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι του Ισλαμικού Κράτους» ακούγεται να λέει ο Ομάρ Ματίν σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης και του FBI.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται επιπλέον ότι οι λόγοι που νωρίτερα σήμερα δόθηκε στη δημοσιότητα ένα μέρος των συνομιλιών ήταν η ευαισθησία εκ μέρους των αμερικανικών αρχών προς τα συμφέροντα των επιζώντων και των οικογενειών των θυμάτων και η ανάγκη διατήρησης της ακεραιότητας της έρευνας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)