ΕΙΔΗΣΕΙΣ
20/06/2016 11:51 EEST | Updated 20/06/2016 14:17 EEST

Γιούνκερ: Η Ευρωζώνη δεν θα ήταν ολοκληρωμένη χωρίς την Ελλάδα

ASSOCIATED PRESS
European Commission President Jean-Claude Juncker speaks during a media conference at an EU summit in Brussels on Friday, March 20, 2015. EU leaders on Friday are looking to back U.N.-brokered efforts to form a national unity government in conflict-torn Libya that may include a possible mission to help provide security. (AP Photo/Virginia Mayo)

Την πεποίθησή του ότι «η Ευρωζώνη δεν θα ήταν πλήρης χωρίς την Ελλάδα» εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος υπογράμμισε επίσης ότι «η Ελλάδα καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες» στο ζήτημα των μεταρρυθμίσεων.

Σε συνέντευξη που έδωσε ο κ. Γιούνκερ στο τηλεοπτικό δίκτυο Euronews ενόψει της επίσκεψής του στην Ελλάδα, υπογράμμισε πως έδωσε σκληρή μάχη ώστε η χώρα να παραμείνει στην Ευρωζώνη και πως «από το καλοκαίρι του 2015 κανένας δεν μιλάει στα σοβαρά για Grexit».

«Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι καταφέραμε και οι ελληνικές αρχές και οι αρχές της ευρωζώνης να ολοκληρώσουμε τη συμφωνία και η συμφωνία αυτή γίνεται σεβαστή και από τις δύο πλευρές», εξήγησε.

«Θαυμάζω τους Έλληνες για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν αυτά τα προβλήματα», δήλωσε ακόμη ο πρόεδρος της Κομισιόν, αφού προηγουμένως έχει αναγνωρίσει την «τεράστια ευθύνη που πέφτει στους ώμους καθενός Έλληνα και καθεμιάς Ελληνίδας».

Όσον αφορά το μεταναστευτικό, ο κ. Γιούνκερ υπογράμμισε στη συνέντευξή του στο Euronews πως «πρέπει να υποστηρίξουμε τις χώρες του μετώπου, όπως η Ελλάδα, και προσπαθούμε να υποστηρίξουμε την Ελλάδα όσο περισσότερο μπορούμε».

Σχετικά με το βρετανικό δημοψήφισμα περί παραμονής ή εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, εξέφρασε την ελπίδα ότι «τους Βρετανούς θα οδηγήσει η κοινή λογική, επειδή η κοινή λογική είναι βρετανική αρετή» και ότι το Brexit δεν θα είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.