ΕΙΔΗΣΕΙΣ
23/06/2016 07:27 EEST | Updated 23/06/2016 07:28 EEST

Οι συναντήσεις Τσίπρα με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης

SOOC

Τα περιθώρια συναίνεσης για την αλλαγή του εκλογικού νόμου και τη συνταγματική αναθεώρηση, θα διερευνήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις συναντήσεις που θα έχει με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Στις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου στις 4 το απόγευμα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό στις 6 το απόγευμα.

Για αύριο (Παρασκευή) έχουν προγραμματιστεί οι συναντήσεις με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη και τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.

Η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει ότι η αλλαγή του εκλογικού νόμου πρέπει να γίνει σε απόσταση από τις επόμενες εθνικές εκλογές και ακόμη ότι θα επιδιώξει ο εκλογικός νόμος να «περάσει» με πλειοψηφία δύο τρίτων.

Την περασμένη Παρασκευή, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συνεδρίασε, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, αποφάσισε να εισηγηθεί στην επικείμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής την αλλαγή του εκλογικού νόμου με την καθιέρωση συστήματος απλής αναλογικής που θα διασφαλίζει την ελεύθερη και ανόθευτη έκφραση της λαϊκής βούλησης και το άνοιγμα μιας πλατιάς διαδικασίας διαλόγου για την επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση, με στόχο ένα νέο Σύνταγμα και με ορίζοντα το 2021.

(Mε πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)