ΔΙΕΘΝΕΣ
27/06/2016 06:00 EEST | Updated 27/06/2016 09:29 EEST

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν αρνείται να παραιτηθεί από την ηγεσία των Εργατικών

Christopher Furlong via Getty Images
LONDON, ENGLAND - JUNE 26: Labour Leader Jeremy Corbyn leaves his home in North London as resignations from his shadow cabinet continue on June 26, 2016 in London, England. In the wake of shadow foreign secretary Hilary Benn being fired by Corbyn, eight of the Labour shadow cabinet have resigned today. (Photo by Christopher Furlong/Getty Images)

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βρετανίας Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε αργά το βράδυ της Κυριακής ότι λυπάται για τις παραιτήσεις αρκετών βουλευτών του κόμματός του μετά την ψήφο υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά τόνισε ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί από την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος.

Εν τω μεταξύ ένα νέο κύμα αποχωρήσεων,οι οποίοι παραιτήθηκαν σήμερα Δευτέρα και αυτοί σε ένδειξη διαμαρτυρίας από την ομάδα του ηγέτη τους Τζέρεμι Κόρμπιν, έρχεται να προστεθεί στη χθεσινή παραίτηση 11 ανώτερων στελεχών του μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit.

«Δεν πιστεύω ότι το Εργατικό Κόμμα υπό την ηγεσία σας είναι ή θα είναι ποτέ σε αρκετά καλή κατάσταση ώστε να πάει στον λαό σε μια εκλογική διαδικασία και να του ζητήσει να τον υπηρετήσει ως κυβέρνηση», δηλώνει η Άννα Τάρλεϊ, εκπρόσωπος του κόμματος σε θέματα της κοινωνίας των πολιτών, στην επιστολή της παραίτησής της, την οποία ανήρτησε στο Twitter.

Η Τάρλεϊ είναι μία από τα τουλάχιστον 5 μέλη της ομάδας του Κόρμπιν που παραιτήθηκαν σήμερα το πρωί, αυξάνοντας τις πιέσεις προς τον ηγέτη των Εργατικών, ο οποίος εξέλεγη στη θέση αυτή πέρυσι έπειτα από ένα ξαφνικό κύμα ενθουσιασμού για την αριστερή του ατζέντα και τη δέσμευσή του για μια νέα προσέγγιση στην πολιτική.

Εκτός από αυτούς, παραιτήθηκαν επίσης και ορισμένοι συνεργάτες της ομάδας του Κόρμπιν. Όλοι αυτοί που παραιτήθηκαν παραμένουν στη θέση τους ως βουλευτές.

Εν μέσω της θύελλας αυτής παραιτήσεων, ο Κόρμπιν ανακοίνωσε έναν αριθμό διορισμών σε αντικατάσταση αυτών που αποχώρησαν χθες, προάγοντας έναν αριθμό μελών του εσωτερικού πυρήνα των υποστηρικτών του σε ανώτερες θέσεις για την εξωτερική πολιτική και την πολιτική άμυνας.

Διαβάστε επίσης:

Αμφισβητούν τον Τζέρεμι Κόρμπιν. Φιλλορροεί το κόμμα των Εργατικών

«Λυπάμαι που υπήρξαν παραιτήσεις σήμερα από την σκιώδη κυβέρνησή μου. Αλλά δεν πρόκειται να προδώσω την εμπιστοσύνη εκείνων που με ψήφισαν ή τα εκατομμύρια των υποστηρικτών μου στη χώρα οι οποίοι χρειάζονται να εκπροσωπούνται από το Εργατικό Κόμμα», τόνισε σε δήλωσή του.

«Εκείνοι που θέλουν να αλλάξουν την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος θα πρέπει να θέσουν υποψηφιότητα σε δημοκρατικές εκλογές, στις οποίες θα είμαι και εγώ υποψήφιος», πρόσθεσε.

Sponsored Post