ΔΙΕΘΝΕΣ
30/06/2016 09:46 EEST | Updated 30/06/2016 10:21 EEST

Από Ρωσία, Ουζμπεκιστάν και Κιργιστάν οι τρεις καμικάζι της επίθεσης στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

ASSOCIATED PRESS
A young girl joins family members and friends during funeral prayers for Gulsen Bahadir, 28, a Turkish Airlines (THY) flight attendant killed Tuesday at the blasts at Ataturk airport, in Istanbul, Wednesday, June 29, 2016. Suicide attackers killed dozens and wounded more than 140 at Istanbul's busy Ataturk Airport late Tuesday, the latest in a series of bombings to strike Turkey in recent months. Turkish authorities have banned distribution of images relating to the Ataturk airport attack within Turkey.(AP Photo/Emrah Gurel) TURKEY OUT

Ένας υπήκοος της Ρωσίας, ένας του Ουζμπεκιστάν και ένας του Κιργιστάν ήταν οι τρεις καμικάζι που πραγματοποίησαν την επίθεση στο διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης από την οποία έχασαν τη ζωή τους 42 άνθρωποι, δήλωσε σήμερα Τούρκος αξιωματούχος.

Η αστυνομία συνέλαβε 13 άτομα, εκ των οποίων τρία είναι πολίτες ξένων χωρών, σε εφόδους που πραγματοποίησε στην Κωνσταντινούπολη σε σχέση με την επίθεση της Τρίτης στο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης αυτής, η οποία ήταν η πιο φονική από τις επιθέσεις αυτοκτονίας που έχουν σημειωθεί φέτος στην Τουρκία.

Προσαγωγές

Επιχειρήσεις σε 16 κατοικίες στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποίησε σήμερα η τουρκική αστυνομία η οποία προσήγαγε συνολικά 13 άτομα, σχετικά με την προχθεσινή τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης. Στην επίθεση αυτή 42 άνθρωποι σκοτώθηκαν -μεταξύ τους τρεις δράστες- και 239 τραυματίστηκαν.

Από τους προσαχθέντες οι τρεις είναι πολίτες ξένων χωρών.

Οι επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν με βάση τα στοιχεία που συγκέντρωσε η αστυνομία από την επιχείρηση που πραγματοποίησε νωρίτερα στην κατοικία που είχαν ενοικιάσει στην Κωνσταντινούπολη οι τρεις δράστες της επίθεσης.

Χωρίς να έχει ανακοινωθεί επισήμως, το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan μετέδωσε ότι ένας από τους δράστες ήταν ο Τσετσένος Οσμάν Βαντίμοφ, ο οποίος είχε ρωσική ιθαγένεια και είχε έλθει στην Τουρκία από το προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στη Ράκα της Συρίας.