ΔΙΕΘΝΕΣ
30/06/2016 15:09 EEST | Updated 30/06/2016 15:09 EEST

Η εταιρεία που πληρώνει τους εργαζομένους της για να κοιμούνται

Poike via Getty Images
Tired businesswoman in the office

Ένας από τους προβληματισμούς της αμερικανικής ασφαλιστικής Aetna είναι αν οι εργαζόμενοί της κοιμούνται αρκετά ώστε να είναι παραγωγικοί- και για να διασφαλίσει πως συμβαίνει κάτι τέτοιο, τους πληρώνει επιπλέον – μέχρι και 300 δολάρια τον χρόνο.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, η εταιρεία ενθαρρύνει τους εργαζομένους της να γράφονται σε ένα ειδικό πρόγραμμα το οποίο τους ανταμείβει όταν κοιμούνται τουλάχιστον επτά ώρες τη νύχτα.

Οι εργαζόμενοι που συμμετέχουν σε αυτό μπορούν να κερδίσουν 25 δολάρια για κάθε 20 νύχτες στις οποίες κοιμούνται επτά ώρες ή παραπάνω, μέχρι ένα όριο 300 δολαρίων κάθε 12 μήνες.

Το πρόγραμμα άρχισε το 2009 και πέρυσι συμμετείχαν περίπου 12.000 από τους 25.000 εργαζομένους της εταιρείας, τη στιγμή που το 2014 ήταν 10.000.

Οι συμμετέχοντες μπορούν είτε να καταγράφουν τον ύπνο τους αυτοματοποιημένα, μέσω ειδικής συσκευής στον καρπό που είναι συνδεδεμένη με τους υπολογιστές της Aetna, ή επαφίεται στους ίδιους να καταγράφουν πόσο κοιμούνται κάθε βράδυ.

Σύμφωνα με την Κέι Μούνεϊ, αντιπρόεδρο (employee benefits) το πρόγραμμα αυτό είναι «μία από πολλές διαφορετικές υγιείς συνήθειες που θέλουμε να ακολουθούν οι εργαζόμενοι». Επίσης, οι εργαζόμενοι παίρνουν επιπλέον χρήματα εάν γυμνάζονται.

Όσον αφορά στον προβληματισμό εάν κάποιοι παίρνουν τα λεφτά χωρίς να κοιμούνται στα αλήθεια, η ίδια λέει ότι «δεν ανησυχούμε...εμπιστευόμαστε το προσωπικό μας».