ΔΙΕΘΝΕΣ
30/06/2016 13:10 EEST | Updated 30/06/2016 13:10 EEST

Εγγυήσεις για την ασφάλεια των Ρώσων τουριστών ζητά η Μόσχα από την Άγκυρα

Murad Sezer / Reuters
A Turkish Airlines aircraft taxis at Ataturk International Airport in Istanbul, Turkey, June 29, 2016. REUTERS/Murad Sezer

Εγγυήσεις για την ασφάλεια των Ρώσων τουριστών ώστε να μπορεί να επανέλθει ο ρωσικός τουρισμός στην Τουρκία επιθυμεί η Μόσχα από την Άγκυρα, δήλωσε ο Αντρέι Καρλόφ, ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Τουρκία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ο πρεσβευτής τόνισε ότι η Μόσχα αναμένει τις αποζημιώσεις για την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού Su-24 πριν από την πλήρη αποκατάσταση των ρωσοτουρκικών σχέσεων. Ο Γιούρι Ουσάκοφ, σύμβουλος του προέδρου Πούτιν, δήλωσε πως η Ρωσία θα συνεχίσει τις επαφές με την Αγκυρα για το θέμα των αποζημιώσεων. «Θα υπάρξει επαφή για το θέμα αυτό, δεν ξέρω ποια θα είναι τα αποτελέσματα», τόνισε.

«Ο Βλαντίμιρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν κατέστησε σαφές τους όρους μας που θα επιτρέψουν την αποκατάσταση των σχέσεών μας: να ζητηθεί συγνώμη, να υπάρξει τιμωρία για τους ενόχους και να δοθεί αποζημίωση», δήλωσε ο Καρλόφ. «Το πρώτο έγινε, τώρα αναμένουμε να εκπληρωθεί το δεύτερο και το τρίτο» αίτημα, πρόσθεσε.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Sputnik)

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost