ΔΙΕΘΝΕΣ
01/07/2016 19:17 EEST | Updated 01/07/2016 19:17 EEST

ΗΠΑ: Προβάδισμα της Κλίντον με 9,4% έναντι του Τραμπ

ASSOCIATED PRESS
Democratic presidential candidate Hillary Clinton takes a question on the House Benghazi investigation from a member of the media while visiting Galvanize in Denver, Tuesday, June 28, 2016. Galvanize is a learning environment space for technology companies. Clinton said the House Benghazi committee found nothing different than previous investigations into the 2012 attack that killed four American diplomats. (AP Photo/Andrew Harnik)

Το προβάδισμα της Χίλαρι Κλίντον, της υποψήφιας του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, επί του αντιπάλου της του Ρεπουμπλικανικού κόμματος Ντόναλντ Τραμπ περιορίστηκε σε μονοψήφιο αριθμό, μεταξύ των Αμερικανών που δηλώνουν ότι είναι πιθανόν να ψηφίσουν, για πρώτη φορά μετά από δύο εβδομάδες, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos και του πρακτορείου Reuters που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στο διάστημα 27 Ιουνίου-1 Ιουλίου και δείχνει ότι η πρώην υπουργός Εξωτερικών προηγείται του πολυεκατομμυριούχου επιχειρηματία κατά 9,4 εκατοστιαίες μονάδες, από 11,2 μονάδες που ήταν το προβάδισμά της στην προηγούμενη δημοσκόπηση.

Η Κλίντον διατηρούσε τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό από τις 20 Ιουνίου.

Μεταξύ των ατόμων που είναι πιθανόν να ψηφίσουν, το 43,9% στηρίζει την Κλίντον και το 34,5% τον Τραμπ. Το 21,7% είπε ότι δεν στηρίζει κανέναν από τους δύο υποψηφίους.

Η Χίλαρι Κλίντον είναι πιο δημοφιλής από τον Τραμπ στους άνδρες και τις γυναίκες, στους νέους και τις μειονότητες, στους αποφοίτους κολεγίων και στους ανθρώπους με πολύ χαμηλα και πολύ υψηλά εισοδήματα. Τον Τραμπ επιλέγουν οι λευκοί, οι ηλικιωμένοι, οι συνταξιούχοι, όσοι πηγαίνουν τακτικά στην εκκλησία και οι άνθρωποι χαμηλότερου μορφωτικού επιπέδου.

Ο Τραμπ αναμένεται ότι θα λάβει επισήμως το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στο συνέδριο που θα διεξαχθεί σε 2,5 εβδομάδες ενώ η Κλίντον θα λάβει το χρίσμα των Δημοκρατικών μία εβδομάδα αργότερα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Sponsored Box