ΔΙΕΘΝΕΣ
04/07/2016 08:14 EEST | Updated 04/07/2016 08:15 EEST

Ο Kim Jong-un έφτασε τα 130 κιλά - Υποφέρει από αϋπνία και τρώει συνεχώς

KCNA via Getty Images
This undated picture released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on July 3, 2016 shows North Korean leader Kim Jong-Un (C) inspecting a newly built secondary school in Pyongyang. / AFP / KCNA VIA KNS / KCNA (Photo credit should read KCNA/AFP/Getty Images)

Τουλάχιστον 40 κιλά έχει πάρει ο Kim Jong-un μέσα στην τετραετία που βρίσκεται στην ηγεσία της Βόρειας Κορέας.

Έγγραφο του γραφείου αντικατασκοπείας της Νότιας Κορέας αναφέρει ότι ο 33χρονος το έχει ρίξει στο φαγητό και το ποτό για να αντιμετωπίσει τον συνεχή φόβο του πως θα τον δολοφονήσουν, αναφέρει δημοσίευμα του Βρετανικού Guadrian.

Ο Kim ο οποίος είχε διαδεχθεί τον πατέρα του Kim Jong-il, πάσχει επίσης από αϋπνία, δήλωσε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών σε συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών στο κοινοβούλιο της Νότιας Κορέας.

Ο 33χρονος ενώ ζύγιζε 90 κιλά όταν έγινε αρχηγός, έφτασε τα 120 κιλά μέχρι το 2014,δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Lee Cheol-woo μέλος του κυβερνώντος κόμματος της Νότιας Κορέας. Ο Λι πρόσθεσε πως ο Kim πρέπει τώρα να ζυγίζει 130 κιλά.

Η υπηρεσία πληροφοριών αποδίδει την αύξηση του βάρους και την έλλειψη ύπνου του Kim στις ανησυχίες του για την προσωπική του ασφάλεια, πιθανώς φοβούμενος αντίποινα για τις αρκετές εκκαθαρίσεις υψηλών προσώπων που ενέκρινε τα τελευταία χρόνια.

«Παρακολουθεί στενά οποιεσδήποτε πιθανές απειλές για την εξουσία του, συμπεριλαμβανομένων και των στρατιωτικών, και έχει εμμονή με την εξασφάλιση της προσωπικής του ασφάλειας» δήλωσε ο Li επικαλούμενος έγγραφα από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Ο Kim είναι αδίστακτος με τους αντιπάλους του, εξανεμίζοντας κάθε ελπίδα πως θα μπορούσε να είναι πιο ευέλικτος ηγέτης από τον πατέρα και τον παππού του, Kim Il-sung , ιδρυτή της Βόρειας Κορέας.

Οι εικασίες σχετικά με τη υγεία του έγιναν πιο έντονες στα τέλη του 2014, καθώς δεν είχε κάνει καμία δημόσια εμφάνιση για περίπου 3 εβδομάδες. Νωρίτερα αυτό το έτος, η κρατική τηλεόραση έδειξε πλάνα του κατά την διάρκεια ενός ελέγχου κάποιου εργοστασίου, όπου εμφανιζόταν πολύ χλωμός, τροφοδοτώντας τις φήμες πως πάσχει από ουρική αρθρίτιδα ή διαβήτη.

Οι αρχές της Βόρειας Κορέας, σε μια σπάνια επίδειξη ειλικρίνειας για την υγεία του αρχηγού τους, παραδέχθηκαν πως υποφέρει από μια «άβολη φυσική κατάσταση» - εξαιτίας των τραυματισμών στον αστράγαλο που υπέστη κατά την διάρκεια των «εξαντλητικών επισκέψεων σε εργοστάσια και στρατιωτικές μονάδες.

Τον περασμένο μήνα, ο Kim φωτογραφήθηκε με ένα τσιγάρο κατά την διάρκεια επίσκεψης σε κάμπινγκ για παιδιά στην πρωτεύουσα Πιονγκγιανγκ, παρόλο που η χώρα έχει εγκρίνει νόμο για την καταπολέμηση του καπνίσματος.

Sponsored Post