ΔΙΕΘΝΕΣ
09/07/2016 05:47 EEST | Updated 09/07/2016 05:47 EEST

Συναντήσεις Τζακ Λιου με Ευρωπαίους ομολόγους του για το Brexit

Bloomberg via Getty Images
Jacob 'Jack' Lew, U.S. Treasury secretary, speaks to reporters during a round table at the Group of Seven (G-7) finance ministers and central bank governors meeting in Sendai, Japan, on Friday, May 20, 2016. It's 'critical' that Congress pass a bill that would give Puerto Rico tools to restructure its debts, Lew. Photographer: Tomohiro Ohsumi/Bloomberg via Getty Images

Ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζακ Λιου θα επισκεφθεί την επόμενη εβδομάδα το Λονδίνο, το Παρίσι, το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες για να συναντηθεί με ομολόγους και να συζητήσει την ανάγκη προώθησης της ανάπτυξης και της σταθερότητας έπειτα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Βρετανία για αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο, κατά την διάρκεια του ταξιδιού του, που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 11 και 14 Ιουλίου, ο Λιου θα συναντηθεί με τους υπουργούς Οικονομικών και άλλους αξιωματούχους κάθε μίας από τις τέσσερις χώρες επίσκεψης του, για να συζητήσουν «την διαρκή οικονομική σταθερότητα και την κοινή οικονομική ανάπτυξη στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη και παγκοσμίως», έπειτα από το αποτέλεσμα για Brexit.

Θα συναντηθεί παράλληλα με διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων και φορείς της αγοράς για «να συζητήσουν την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)