ΕΙΔΗΣΕΙΣ
12/07/2016 13:16 EEST | Updated 12/07/2016 13:24 EEST

Άγνωστα, απίστευτα πλάσματα της αβύσσου στην κάμερα: Αποστολή στην Τάφρο των Μαριανών

Η Τάφρος των Μαριανών είναι ένα από τα πιο αινιγματικά σημεία του ωκεανού: Εκεί όπου η τεκτονική πλάκα του Ειρηνικού συγκρούεται και γλιστρά κάτω από αυτή των Φιλιππίνων, η άβυσσος φιλοξενεί άπειρα είδη πλασμάτων τα οποία ανθρώπινο μάτι (υπό κανονικές συνθήκες) δεν βλέπει. Είναι στην Τάφρο των Μαριανών όπου βρίσκεται και το Challenger Deep, το σημείο με το μεγαλύτερο γνωστό βάθος στον ωκεανό.

Έρευνες στην περιοχή για τρεις μήνες πραγματοποίησε το Okeanos Explorer της αμερικανικής ΝΟΑΑ (National Oceanic and Atmospheric Administration), καθώς, παρά τις έρευνες που έχουν γίνει στην Τάφρο, είναι πολλά αυτά που δεν είναι γνωστά για τη γεωλογία και το οικοσύστημά της. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Smithsonian Magazine, η αποστολή αυτή έλαβε τέλος το περασμένο σαββατοκύριακο.

Το σκάφος δημιουργεί χάρτη του πυθμένα με σόναρ, αποδίδοντας εικόνες εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης, και όταν εντοπίζει κάποια ανωμαλία ποντίζει τηλεχειριζόμενα βαθυσκάφη για περαιτέρω μελέτη.

Οι εικόνες από τις έρευνες είναι εκπληκτικές, φέρνοντας στο φως απίστευτα πλάσματα του βυθού, αρκετά εκ των οποίων ήταν άγνωστα – ή δεν είχαν καταγραφεί on camera – μέχρι τώρα.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post