ΔΙΕΘΝΕΣ
17/07/2016 07:30 EEST | Updated 17/07/2016 09:47 EEST

Σταρ των social media στο Πακιστάν στραγγαλίστηκε από τον ίδιο της τον αδερφό επειδή «προκαλούσε»

Η 26χρονη Qandeel Baloch, μία Πακιστανή σταρ των social media, στραγγαλίστηκε από τον ίδιο της τον αδερφό σε ένα «έγκλημα τιμής».

Η Baloch δολοφονήθηκε μέσα στο οικογενειακό της σπίτι στο Multan, μία μεγάλη πόλη στην επαρχία του Punjab, σύμφωνα με όσα είπε στο Reuters η εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας του Punjab, Nabeela Chazanfa.

«Ο πατέρας της Azeem πληροφόρησε την αστυνομία ότι ο γιος του Waseem στραγγάλισε την Qandeel. Όπως φαίνεται, είναι ένα έγκλημα τιμής αλλά περαιτέρω έρευνες θα αποκαλύψουν τα αληθινά κίνητρα πίσω από αυτόν τον φόνο,» δήλωσε.

Είπε επίσης ότι ο αδερφός της άτυχης γυναίκας έχει εξαφανιστεί και ότι η αστυνομία τον ψάχνει.

Η Baloch λάμβανε συχνά απειλές θανάτου και αποτελούσε μία αμφιλεγόμενη φιγούρα για πολλούς στη χώρα της. Αν και γινόταν συχνά στόχος μισογυνιστικής συμπεριφοράς, η ίδια συνέχισε να ανεβάζει φωτογραφίες και βίντεο που προκαλούσαν. Στο Facebook έγραφε μάλιστα ότι προσπαθούσε να αλλάξει «την τυπική ορθόδοξη νοοτροπία» των ανθρώπων στο Πακιστάν.

Ο θάνατός της προκάλεσε την οργή του κόσμου σε Twitter και σε άλλα social media, ενώ πυροδότησε εκ νέου τη συζήτηση για τα εγκλήματα τιμής στο Πακιστάν.

Περισσότεροι από 500 άνθρωποι -σχεδόν όλοι γυναίκες- πεθαίνουν κάθε χρόνο στη χώρα από τέτοιου είδους εγκλήματα, τα οποία συνήθως γίνονται από μέλη της οικογένειας του θύματος ως τιμωρία για την ντροπή που έχουν «φέρει» στην κοινωνία.

Sponsored Post