ΔΙΕΘΝΕΣ
18/07/2016 10:16 EEST | Updated 18/07/2016 10:22 EEST

Βρετανίδα νοσοκόμα πήγε «ραντεβού στα τυφλά» στην Τουρκία και βρέθηκε στη μέση του πραξικοπήματος

ASSOCIATED PRESS
A man lays in front of a tank in the entrance to Istanbul's Ataturk airport, early Saturday, July 16, 2016. Members of Turkey's armed forces said they had taken control of the country, but Turkish officials said the coup attempt had been repelled early Saturday morning in a night of violence, according to state-run media. (Ismail Coskun/IHA via AP)

Μια Βρετανίδα νοσοκόμα που ταξίδεψε στην Τουρκία για «ραντεβού στα τυφλά»,βρέθηκε στη μέση της απόπειρας πραξικοπήματος που απασχολεί τη διεθνή ειδησεογραφία από το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Mirror, η Νικόλ Γκράχαμ, 20 ετών, είχε σχεδιάσει να κάνει διακοπές στο θέρετρο του Μαρμαρίς (όπου παραθέριζε και ο Ερντογάν, σε ξενοδοχείο που επλήγη από τους στασιαστές) με τη μητέρα και τη νεαρότερη αδελφή της. Ωστόσο, υπήρξε ένα μπέρδεμα που τις εμπόδισε να ταξιδέψουν – και η ίδια αποφάσισε να πάει ούτως ή άλλως, με έναν άνδρα που είχε γνωρίσει στην εφαρμογή γνωριμιών, Tinder.

Η 20χρονη νοσοκόμα από το Σάουθ Σιλντς προσγειώθηκε λίγες ώρες πριν την έναρξη της απόπειρας του πραξικοπήματος, το οποίο κόστισε τη ζωή σε πάνω από 290 ανθρώπους, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Πλέον, είναι μία από τους χιλιάδες Βρετανούς παραθεριστές που έχουν αποκλειστεί στη χώρα. Επίσης, το ραντεβού, με τον Φιλ Στίβενσον, δεν πήγε καλά. «Του ζήτησα 150 λίρες για τις διακοπές και συναντηθήκαμε στο αεροδρόμιο την επόμενη ημέρα. Είμαι αυθόρμητη κοπέλα και μου αρέσει να διασκεδάζω...σκέφτηκα ότι θα ήταν καλύτερα από το να πάω μόνη μου».

Έφτασαν στο ξενοδοχείο την Παρασκευή, όπου οι άνθρωποι είχαν ήδη ακούσει πυροβολισμούς και ελικόπτερα.

Ο 22χρονος μιλά επίσης για μια πράξη αυθορμητισμού. «Όταν (η εφαρμογή) με ταίριαξε με αυτήν, μου είπε πως ήταν να φύγει για διακοπές την επόμενη ημέρα, αλλά ότι η μητέρα και η αδελφή της δεν θα πήγαιναν».

«Με ρώτησε αν θα ήθελα να πάω μαζί της και δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά, είπα ναι, επειδή είμαι τέτοιου είδους τύπος. Τώρα έχω κολλήσει στην αναταραχή- αλλά για να είμαι ειλικρινής, φοβάμαι περισσότερο αυτήν...νόμιζα ότι θα είχε πλάκα, και ότι η κοπέλα θα ήταν σαν εμένα. Αλλά σύντομα κατάλαβα ότι ήθελε να συμπεριφερόμαστε σαν παντρεμένοι, τη στιγμή που μόλις είχαμε γνωριστεί».

Όπως γράφει η βρετανική Daily Mail, ο Στίβενσον έφυγε από τη χώρα μόλις μπόρεσε, αφήνοντάς της χρέος στο μπαρ 60 λίρες, και παίρνοντας και την οδοντόκρεμά της. Ο ίδιος είπε πως η ίδια είχε εκνευριστεί επειδή θεωρούσε πως την αγνοούσε και παραπονιόταν στους πελάτες του ξενοδοχείου- και αργότερα είδε και online αυτά που έλεγε για αυτήν.

Η ίδια πάντως, στις κριτικές για το ότι πήγε διακοπές με κάποιον που δεν γνώριζε, λέει ότι «άνθρωποι γνωρίζονται μεταξύ τους στο Tinder συνέχεια». Επίσης, σκοπεύει να μείνει στην Τουρκία, αφού κάνει φίλους στο ξενοδοχείο, ενώ ισχυρίζεται ότι δεν ενδιαφερόταν να τον παντρευτεί και ότι ήταν αυτός που φερόταν περίεργα, καθώς ήταν «αλαζόνας» και δεν ήθελε σχέσεις με τους άλλους πελάτες του ξενοδοχείου. «Όλα όσα λέει είναι ψέματα, ευτυχώς που έφυγε. Δεν είπε ούτε γεια πριν φύγει για το αεροδρόμιο».