ΕΙΔΗΣΕΙΣ
19/07/2016 09:43 EEST | Updated 19/07/2016 09:43 EEST

Μητσοτάκης: «Η κατάληψη του προαύλιου χώρου του ΑΠΘ είναι προσβολή»

Pacific Press via Getty Images
ATHENS, ATTICA, GREECE - 2016/04/24: New Democracy President, Kyriakos Mitsotakis addresses delegates and party supporters during the third day of the 10th congress of the conservative party. (Photo by Panayiotis Tzamaros/Pacific Press/LightRocket via Getty Images)

«Η κατάληψη του προαύλιου χώρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου για πολλές ημέρες, είναι προσβολή για τη Θεσσαλονίκη μας, για την ακαδημαϊκή κοινότητα, τους φοιτητές, τους καθηγητές, αλλά και για όλους τους Έλληνες φορολογούμενους που πληρώνουν για τη μόρφωση των παιδιών τους», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι «η ανομία επεκτείνεται και οι αρμόδιοι υπουργοί αδιαφορούν προκλητικά» και πως κατ' αυτόν τον τρόπο στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης «στήνεται ένα πανηγύρι ακραίων στοιχείων με την πλήρη ανοχή της κυβέρνησης».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπλήρωσε πως όλοι οι υπεύθυνοι δημοκρατικοί πολίτες, η πανεπιστημιακή κοινότητα και μαζί τους η Νέα Δημοκρατία «απαιτούμε να μπει ένα τέλος σε αυτήν την αθλιότητα, να υπάρξει σεβασμός της ασφάλειας και της τάξης και εφαρμογή της νομιμότητας».