ΔΙΕΘΝΕΣ
19/07/2016 07:16 EEST | Updated 19/07/2016 07:16 EEST

Ταϊβάν: 26 νεκροί, οι 24 εκ των οποίων από την Κίνα, σε δυστύχημα λεωφορείου

SAM YEH via Getty Images
Investigators inspect a bus carrying tourists from mainland China that crashed and caught fire along an expressway on its way to the airport in Taiwan's city of Taoyuan on July 19, 2016.The Taiwan tour bus carrying visitors from mainland China crashed and caught fire on July 19 near the capital Taipei, killing 26 on board. / AFP / Sam YEH (Photo credit should read SAM YEH/AFP/Getty Images)

Τουριστικό λεωφορείο στην Ταϊβάν, στο οποίο επέβαιναν τουρίστες από την Κίνα, συνετρίβη σε μπάρες στα πλάγια δρόμου, ενώ ήταν καθ'οδόν προς το αεροδρόμιο την Τρίτη, και τυλίχτηκε στις φλόγες, με αποτέλεσμα τον θάνατο και των 26 επιβαινόντων, ανακοίνωσαν οι αρχές της Ταϊβάν.

Το λεωφορείο μετέφερε 24 τουρίστες σε οκταήμερη εκδρομή που είχε διοργανωθεί από ταξιδιωτικό γραφείο στη βορειοανατολική επαρχία της Λιαονίνγκ, ανακοίνωσαν οι αρχές. Ο οδηγός και ο ξεναγός, και οι δύο από την Ταϊβάν, σκοτώθηκαν επίσης.

«Η φωτιά κινήθηκε πολύ γρήγορα. Και οι 26 σκοτώθηκαν» είπε ο Λου Τζούι Γιάο, αξιωματούχος της τροχαίας, σε δημοσιογράφους.

Η Ταϊβάν είναι δημοφιλής προορισμός για τουρίστες από την Κίνα. Τα τροχαία στην Ταϊβάν με Κινέζους τουρίστες δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο. Η Κίνα θεωρεί την Ταϊβάν αποσχιθείσα επαρχία, και για χρόνια τα ταξίδια μεταξύ των δύο χωρών ήταν περιορισμένα, ωστόσο η τουριστική κίνηση έχει αυξηθεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες, με πολλούς Κινέζους να επισκέπτονται το νησί για πρώτη φορά.

Το αίτιο της φωτιάς είναι άγνωστο και διερευνάται από τις αρχές της Ταϊβάν.