ΔΙΕΘΝΕΣ
23/07/2016 11:22 EEST | Updated 23/07/2016 11:23 EEST

Φυσικά και ο Όρμπαν θα στήριζε τις πολιτικές ασφάλειας Τραμπ

Sergio Perez / Reuters
Football Soccer - Austria v Hungary - EURO 2016 - Group F - Stade de Bordeaux, Bordeaux, France - 14/6/16 Hungarian Prime Minister Viktor Orban REUTERS/Sergio Perez/File Photo To match story EUROPE-MIGRANTS/HUNGARY-DIASPORA

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ, προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, προτείνει πολιτικές ασφάλειας, τις οποίες η Ευρώπη πρέπει να λάβει υπόψη της, προκειμένου να επιλύσει την κρίση ασφάλειας που αντιμετωπίζει και έχει προκληθεί από την ανεξέλεγκτη μετανάστευση.

Σε ομιλία του στο καλοκαιρινό πανεπιστήμιο Baile Tusnad, στη Ρουμανία, ο Όρμπαν απέδωσε τις σοβαρές απειλές ασφάλειας με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η Ευρώπη, στην αυξημένη μετανάστευση. Έτσι, επικαλέστηκε στις προτάσεις του Τραμπ στο κεντρικό συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Κλίβελαντ.

Εν τω μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην Ουγγαρία, αρνείται να σχολιάσει εάν ο πρωθυπουργός Όρμπαν υποστηρίζει πλήρως ή μερικώς τις προτάσεις ασφάλειας του Ντόναλντ Τραμπ, προεδρικού υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων.

(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)