ormpan

Η Μαρί Λεπέν και ο Ματέο Σαλβίνι ενώνουν τις δυνάμεις τους με τη φιλορωσική ακροδεξιά συμμαχία του Βίκτορ Ορπάν.
Με το βλέμμα στη Μόσχα και ενάντια στην ΕΕ. Η Ευρωπαϊκή Προεδρία της Ουγγαρίας εξελίσσεται σε μηχανή προπαγάνδας, και ακροδεξιάς πολιτικής επιρροής.
«Ο Ορμπάν δεν έχει εντολή να συνδιαλέγεται με τη Ρωσία εξ ονόματος της Ε.Ε.», τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Δηλώνει πως θέλει να υπογράψει ευρεία διμερή συμφωνία με το Κίεβο
Ακροδεξιές συμμαχίες, η Ουγγρική προεδρία της ΕΕ, οι γαλλικές εκλογές, ευρωπαϊκά αξιώματα, οι πολίτες και τα μηνύματα των ευρωεκλογών που μένει να ακουστούν.
Η Ουγγαρία δήλωσε ότι θα ενεργήσει με «αμεροληψία» αλλά και ότι θα εκμεταλλευθεί τα φώτα της δημοσιότητας για να προτάξει «το όραμά της για την Ευρώπη».
Παρά την ειρωνία του συνθήματος και το βεβαρημένο ιστορικό εις βάρος της ΕΕ η Ουγγαρία υπόσχεται να παίξει έντιμα το επόμενο εξάμηνο. Να την πιστέψουμε;
«Κλειδί» η επίσκεψη του Σουηδού πρωθυπουργού στη Βουδαπέστη. Τη Δευτέρα θα επικυρώσει το ουγγρικό κοινοβούλιο την έγκριση ένταξης.
Το κυβερνών κόμμα Fidesz, το οποίο διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, έχει καθυστερήσει την υποψηφιότητα της Σουηδίας από τον Ιούλιο του 2022.
Συμφωνία για τη διενέργεια ετήσιων αξιολογήσεων της βοήθειας προς την Ουκρανία σε επίπεδο Ευρωπαίων ηγετών αλλά χωρίς να δίνεται η δυνατότητα βέτο.