Γυναίκα κάνει ντους για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια υπερνικώντας τη φοβία της

Γυναίκα κάνει ντους για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια υπερνικώντας τη φοβία της
Girl under shower in bathroom.
Suri Sun via Getty Images
Girl under shower in bathroom.

H Donna McCannon, από το Λίβερπουλ της Αγγλίας είναι 35 ετών. Και έκανε ντους για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια.

Η ακραία φοβία της για το νερό είχε στοιχειώσει τη ζωή της προκαλώντας δεκάδες προβλήματα- από το πως θα πλύνει το σώμα της και τα μαλλιά της έως τη σχέση της με τα δύο της παιδιά. Έχοντας συνειδητοποιήσει πως δεν μπορεί να είναι πλέον αιχμάλωτη της φοβίας της αποφάσισε να καταφύγει, όπως γράφει η βρετανική έκδοση της Huffington Post και το Caters News Agency, στον υπνωτισμό. Και όπως φαίνεται κατάφερε να νικήσει τη φοβία της, εντοπίζοντας τις ρίζες της και αφού πείστηκε πως η επαφή με το νερό δεν της προκαλέσει πνιγμό. Χρειάστηκε μόλις μια ύπνωση διάρκειας μίας ώρας ενώ προηγήθηκε συγκεκριμένη συζήτηση για τη φοβία της, με τον υπνωτιστή.

«Νοιώθω σαν να έγινε θαύμα. Δεν μπορώ να το πιστέψω πως για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια μπορώ να απολαύσω το ντους, το κολύμπι και να πάω στη θάλασσα με τα παιδιά μου. Περνούσα τουλάχιστον μια ώρα προσπαθώντας να λούσω τα μαλλιά μου σε μια ρηχή μπανιέρα. Ήταν εξαντλητικό. Δεν μπορούσα να βρέξω όλα τα μαλλιά μου μαζί και έτσι τα έκανε λίγα – λίγα. Τώρα μπορώ να λουστώ κανονικά. Νοιώθω τελείως διαφορετικά».

Τώρα πια, όπως λέει δεν φοβάται το νερό, μπορεί να κάνει διάφορες δραστηριότητες με τα παιδιά της ενώ συχνά πηγαίνει και στην πισίνα για μπάνιο.

Όπως εξήγησε, μιλώντας για την πολυετή εμπειρία της με αυτή τη φοβία αλλά και αυτή με τον υπνωτιστή της, τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν ήταν πέντε ετών. Ήταν στην νεροτσουλίθρα και παιδάκι την έσπρωξε ενώ δεν ήταν έτοιμη. Όσο τσουλούσε προς την πισίνα σκεφτόταν πως ο πατέρας της που την περίμενε στο τέλος, δεν θα καταφέρει να την πιάσει και φοβόταν πως θα πνιγεί. Το περίεργο είναι πως ο πατέρας της την έπιασε αλλά για κάποιο λόγο εκείνη στη θέα του νερού βιώνει ξανά τον φόβο πως θα πνιγεί. Ο υπνωτιστή Robert Hisee ο οποίος ασκεί τη συγκεκριμένη δραστηριότητα εδώ και μια 10ετία και έχει αναπτύξει μια πολύ συγκεκριμένη τεχνική κατάφερε να την πείσει κατά τη διάρκειας ύπνωσης διάρκειας μίας ώρας πως ο φόβος της ήταν αβάσιμος.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα