ΕΙΔΗΣΕΙΣ
04/08/2016 07:37 EEST

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες γίνονται πιο extreme: 6 νέα αγωνίσματα θα ενταχθούν το 2020 στο Τόκιο

MARK RALSTON via Getty Images
Mason Ho of Hawaii surfs beside the pier in his men's heat during the first round of the US Open of Surfing at Huntington Beach, California on July 25, 2016. The event celebrates it's 57th year beside the historic Huntington Pier, considered the birthplace of California's surfing culture. / AFP / Mark Ralston (Photo credit should read MARK RALSTON/AFP/Getty Images)

Έπειτα από δύο χρόνια προσπάθειας να ενταχθούν τα extreme sports στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ενέκρινε και επίσημα την εισαγωγή μερικών νέων αγωνισμάτων στους Ολυμπιακούς του 2020 στο Τόκιο.

Συγκεκριμένα, οι αθλητές πλέον θα διαγωνίζονται στο σερφ, το σκέιτ, το καράτε, την αναρρίχηση, το μπέιζπολ και το σοφτμπολ. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, η εισαγωγή των νέων αυτών αγωνισμάτων γίνεται για να προσελκύσουν πιο νέο κοινό.

«Θέλουμε να φέρουμε τα σπορ στους νέους. Με τόσες επιλογές που έχουν οι νέοι δεν μπορούμε να περιμένουμε να έρθουν αυτόματα σε εμάς. Πρέπει να πάμε εμείς σε αυτούς», ανέφερε ο Thomas Bach, πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Μερικοί αθλητές, όμως, δεν νιώθουν και τόσο άνετα να ενταχθεί το άθλημά τους σε μία τέτοια αρένα.

Το σερφ για παράδειγμα είναι δύσκολο να ενταχθεί στους Ολυμπιακούς γιατί εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες και στο Τόκιο θα γίνει στην θάλασσα και όχι σε κάποια τεχνητή πισίνα. Παρ' ολ' αυτά, όπως αναφέρει το Surfer Magazine, θα έχει μόνο σερφ σε μικρή σανίδα (shortboard surfing).

Ο Jamie Owens, διευθυντής του περιοδικού Transworld Skateboarding Magazine δεν ενθουσιάστηκε και τόσο που θα ενταχθεί το σκέιτ στου Ολυμπιακούς.

«Δεν είναι σημαντικό για εμάς στο περιοδικό. Χρειάζονται το σκέιτ πιο πολύ από ότι χρειαζόμαστε εμείς αυτούς. Θέλουν απλά να βγάλουν λεφτά από κάτι που αγαπάμε και ζούμε από αυτό.

Αν και τα περισσότερα από αυτά τα αγωνίσματα κάνουν το ντεμπούτο τους σε αυτούς του Ολυμπιακούς (για παράδειγμα το το μπέιζμπολ υπήρχε και σε προηγούμενους Ολυμπιακούς), η ανακοίνωση αυτή εξασφαλίζει στα αγωνίσματα μία θέση για το Τόκιο και όχι απαραίτητα για όλους τους μελλοντικούς αγώνες.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.