ΕΙΔΗΣΕΙΣ
07/08/2016 13:22 EEST | Updated 07/08/2016 14:25 EEST

Μπακογιάννη: Πιθανές οι εκλογές το φθινόπωρο

SOOC

«Δεν αποκλείω καθόλου να έχουμε εκλογές το φθινόπωρο» δηλώνει σε συνέντευξή στην εφημερίδα Realnews η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη και προσθέτει ότι «ο κ. Τσίπρας κατά την προσφιλή του τακτική έχει δύο ταυτόχρονες στρατηγικές και εξετάζει εάν θα υποστηρίξει τη μία ή την άλλη».

Η πρώην υπουργός υποστηρίζει ότι «οι πολίτες είναι οργισμένοι διότι αντιλαμβάνονται ότι τους εξαπάτησαν και ταυτόχρονα είναι σε απόγνωση μη μπορώντας να ανταπεξέλθουν στα βάρη», και υπογραμμίζει ότι «η κυβέρνηση βρίσκεται σε απόλυτη αναντιστοιχία με την κοινωνία».

Για τη συνταγματική αναθεώρηση και τον τρόπο εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, η Ντόρα Μπακογιάννη τονίζει ότι «πρέπει να υπάρξει συναίνεση στο συγκεκριμένο θέμα και αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο εάν η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη, γίνει αποδεκτή, δηλαδή να συμφωνήσουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στα άρθρα που πρόκειται να ανοίξουν και να ψηφίσουμε ο ένας τα άρθρα του άλλου».

Μιλώντας για την κατάσταση στην Τουρκία η συντονίστρια Εξωτερικών και Άμυνας της ΝΔ, υπογραμμίζει ότι «αυτή τη στιγμή η Τουρκία δεν έχει πυξίδα, γεγονός που μπορεί να φέρει απροσδόκητες εξελίξεις» και προσθέτει πως «θα ήταν τεράστιο λάθος εκ μέρους της, να θέσει απέναντί της το μοναδικό σταθερό της σύμμαχο, την Ευρώπη».

Για το αν οι εξελίξεις στη γείτονα χώρα επηρεάσουν την επίλυση του Κυπριακού, η Ντόρα Μπακογιάννη εκτιμά ότι «εάν η Τουρκία κινηθεί σε φιλοευρωπαϊκή κατεύθυνση, τότε το Κυπριακό έχει περιθώρια επίλυσης. Εάν μετατραπεί σ' ένα κλειστό αυταρχικό κράτος θα προσπαθήσει να κρατήσει το Κυπριακό ως μοχλό πίεσης και εκβιασμού».

(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)