ΔΙΕΘΝΕΣ
11/08/2016 09:20 EEST | Updated 11/08/2016 09:20 EEST

Κωνσταντινούπολη: 17 προσαγωγές σε επιχειρήσεις της αστυνομίας. Επιδρομή σε γραφεία του φιλοκουρδικού HDP

ASSOCIATED PRESS
Φωτογραφία αρχείου

Η τουρκική αστυνομία προέβη σε 17 προσαγωγές φερόμενων ανταρτών σε επιχειρήσεις στην Κωνσταντινούπολη την Πέμπτη, οι οποίες περιελάμβαναν μια επιδρομή σε γραφεία του φιλοκουρδικού HDP, μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ, ώρες μετά από διπλή βομβιστική επίθεση στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Πηγές ασφαλείας κατηγόρησαν το ΡΚΚ για τις επιθέσεις το βράδυ της Τετάρτης, που είχαν αποτέλεσμα τον θάνατο εννιά αμάχων, εν μέσω των διώξεων στη χώρα ύστερα από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Με την υποστήριξη ελικοπτέρου, αντιτρομοκρατικές μονάδες πραγματοποίησαν επιδρομή στα γραφεία του HDP στην κεντρική περιοχή της Κωνσταντινούπολης, Μπεγιογλού, ενώ τεθωρακισμένα οχήματα είχαν σταθμεύσει κοντά, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Dogan.

Το HDP, τρίτο μεγαλύτερο κόμμα της τουρκικής βουλής, ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter για την Κωνσταντινούπολη, ότι η αστυνομία έσπασε την πόρτα του κτιρίου και «παράνομα» έκανε έρευνες ενώ δεν ήταν παρών κανένα στέλεχος του κόμματος.

Οι επιδρομές, σε 10 περιοχές της Κωνσταντινούπολης, είχαν ως στόχο την «αστική υποδομή» του PKK, σύμφωνα με το Anadolu. Όπως αναφέρθηκε, οι προσαχθέντες κατηγορούνται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, στρατολόγηση και διοργάνωση παράνομων διαδηλώσεων.