Διαψεύδει τα σενάρια πρόωρων εκλογών η Όλγα Γεροβασίλη

Διαψεύδει τα σενάρια πρόωρων εκλογών η Όλγα Γεροβασίλη
Eurokinissi

Τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών διέψευσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στην «Εφημερίδα των Συντακτών», απαντώντας- ερωτηθείσα σχετικά με τα σενάρια ότι ο πρωθυπουργός, μπροστά στις απαιτήσεις του προγράμματος, μπορεί να επιλέξει τις κάλπες- ότι «σενάρια κυκλοφορούν από το πρώτο 24ωρο οπότε ανέλαβε καθήκοντα αυτή η κυβέρνηση με εντολή του ελληνικού λαού. Το θεατρικό έργο με τίτλο «αριστερή παρένθεση» έχει παίξει σε τόσες εκδοχές, ώστε πλέον, δύο χρόνια μετά την πρώτη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έπαψε να πουλάει εισιτήρια».

«Η αλήθεια είναι απλή. Στη ΝΔ θέλουν με πάθος την εξουσία. Δικαίωμά τους.Ας περιμένουν όμως. Έτσι λειτουργεί η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία» πρόσθεσε.

Σχετικά με τις επικρίσεις στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, υποστήριξε πως «για πρώτη φορά μπαίνει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Για πρώτη φορά ακολουθείται μία τόσο διαφανής διαδικασία αδειοδότησης...τα περί “αυταρχισμού” μόνο θυμηδία προκαλούν».

Παράλληλα, η κυβερνητική εκπρόσωπος κάνει λόγο για «πολιτικό αδιέξοδο» της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, λέγοντας ότι «πόνταραν, λοιπόν, στην αποτυχία τόσο του κυβερνητικού προγράμματος όσο και των διαπραγματεύσεων. Έχασαν και στα δύο. Πέρασαν στη συνέχεια από μία περίοδο απαίτησης να παραιτηθεί η κυβέρνηση. Αφού και αυτή η επιλογή αποδείχτηκε ατελέσφορη, η Νέα Δημοκρατία επιστρέφει στις παλιές δοκιμασμένες συνταγές, “νόμου και τάξης”. Δηλαδή, στο πιο συντηρητικό και σκληρά δεξιό προφίλ».

Ερωτηθείσα σχετικά με την Ένωση Κεντρώων και το αν αποτελεί δυνάμει κυβερνητικό εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Γεροβασίλη απάντησε πως «ο κ. Λεβέντης δηλώνει ότι επιθυμεί -και είναι σταθερός σ’ αυτό- μία κυβέρνηση τεχνοκρατών. Κάτι που επίσης θα παραμείνει ως σενάριο.Από εκεί και πέρα, πράγματι σε επιμέρους θέματα, όπως ο εκλογικός νόμος, οι τηλεοπτικές άδειες και στα θεσμικά, η Ε.Κ. συγκλίνει με την πολιτική της κυβέρνησης. Υπάρχουν όμως και πολλά άλλα όπου μας χωρίζει άβυσσος».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος χαρακτήρισε κόμματα χωρίς σαφή προσανατολισμό το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, που δεν βλέπουν το «αδιέξοδο των νεοφιλελεύθερων επιλογών» και «συχνά επιλέγουν να γίνονται ουρά της πιο συντηρητικής και παλαιοκομματικής Νέας Δημοκρατίας».

Δημοφιλή