Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα Παρασκευή 12 Αυγούστου

Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα Παρασκευή 12 Αυγούστου
HUFFPOST AGENDA

Η HuffPost Greece Agenda σας βοηθάει να αρχίσετε την ημέρα σας με τις βασικές ειδήσεις που χρειάζεται να γνωρίζετε:

1) Οξύνονται τα πνεύματα μεταξύ Ουκρανίας – Ρωσίας

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε χθες Πέμπτη ότι έδωσε εντολή σε όλες τις στρατιωτικές μονάδες που βρίσκονται κοντά στην Κριμαία και στην ανατολική περιοχή του Ντονμπάς να τεθούν στο πιο υψηλό επίπεδο ετοιμότητας για μάχη, μετά τους ρωσικούς ισχυρισμούς για ουκρανική έφοδο στην Κριμαία.

Την ίδια ώρα το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας διεμήνυσε ότι οι θάνατοι ενός ρώσου στρατιώτη κι ενός υπαλλήλου της υπηρεσίας ασφάλειας FSB σε συγκρούσεις στα σύνορα της Κριμαίας με την Ουκρανία θα έχουν συνέπειες

2) Θερμή υποδοχή στην Ολυμπιονίκη Άννα Κορακάκη

Με τιμές που αρμόζουν στην τεράστια επιτυχία της κατάκτησης δύο μεταλλίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες έφτασε μαζί με τον πατέρα της, χθες Πέμπτη στην Ελλάδα η Άννα Κορακάκη. Την 20χρονη αθλήτρια της σκοποβολής υποδέχτηκε από πλευράς κυβέρνησης ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμη. Θα μου πάρει λίγο καιρό. Με βοηθάτε σε αυτό, γιατί εκεί δεν το είχα καταλάβει. Ήταν όνειρο για μένα πριν καν γίνω αθλήτρια, γιατί θαύμαζα τους αθλητές και τους πρωταθλητές. Ήθελα ένα μετάλλιο, αλλά το όνειρό μου εκπληρώθηκε εις διπλούν. Ευελπιστούσα να είμαι στον τελικό και στα δύο αγωνίσματα, αλλά διαχειρίστηκα σωστά τα συναισθήματά μου και πήρα τα δύο μετάλλια», τόνισε η ίδια. Στη συνέχεια η Ολυμπιονίκης αναχώρησε για την ιδιαίτερή της πατρίδα τη Δράμα.

3) Με κακοκαιρία η μεγάλη έξοδος για τον Δεκαπενταύγουστο

Χαλάει από σήμερα Παρασκευή ο καιρός σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), η οποία εξέδωσε δελτίο επιδείνωσης του καιρού.

Συγκεκριμένα αναμένονται καταιγίδες τοπικά ισχυρές που πιθανόν θα συνοδεύονται από χαλάζι και θυελλώδεις ανέμους οι οποίες και θα εκδηλωθούν τις προμεσημβρινές ώρες στην κεντρική και βαθμιαία στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο.

4) Το MEGA εκτός του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες

Εκτός του διαγωνισμού για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας βρέθηκε το MEGA, όπως ανακοινώθηκε κι επίσημα από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Χθες Πέμπτη, αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο οι αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας για τις προδικαστικές προσφυγές, που είχαν καταθέσει όλοι οι υποψήφιοι και εξετάστηκαν από την Ειδική Επιτροπή Ενστάσεων. Στη συνέχεια η Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού ανακοίνωσε τον οριστικό κατάλογο των υποψηφίων.

5) Στα ύψη η δημοτικότητα του Ερντογάν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα

Εντυπωσιακή άνοδο παρουσιάζει η δημοτικότητα του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς σχεδόν δύο στους τρεις Τούρκους δηλώνουν ότι εγκρίνουν την πολιτική του, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η δημοσκόπηση της εταιρείας Metropoll δείχνει ότι το 68% των ερωτηθέντων δήλωσε «ικανοποιημένο» από το έργο του ισχυρού άνδρα της Τουρκίας. Το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο κατά 21 μονάδες σε σύγκριση με μια αντίστοιχη έρευνα του Ιουνίου. Είναι επίσης το δεύτερο μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί από το 2012, όταν ο Ερντογάν ήταν ακόμη πρωθυπουργός της χώρας.

Δημοφιλή