ΔΙΕΘΝΕΣ
20/08/2016 08:37 EEST | Updated 20/08/2016 08:38 EEST

Και όμως η Ρωσία δεν είναι «πρωταθλήτρια» στο ντόπινγκ. Τι συμβαίνει στη χώρα μας με τη φαρμακοδιέγερση;

ASSOCIATED PRESS
Russia's pole vaulter and Olympic champion Yelena Isinbayeva gestures after speaking at the Kremlin, in Moscow, Russia, Wednesday, July 27, 2016 during a reception for the Russia's Olympics team. At least 105 athletes from the 387-strong Russian Olympic team announced last week have been barred from the Rio Games in connection with the country's doping scandal. (AP Photo/Alexander Zemlianichenko)

Η Ρωσία, η οποία παρολίγον να αποκλειστεί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίου, δεν είναι «πρωταθλήτρια» στο ντόπινγκ, σύμφωνα με βίντεο που δημοσίευσε το Business Insider.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, πρώτες στο «βάθρο» ανεβαίνουν οι ΗΠΑ που από το 1960 έχουν εμπλακεί σε 18 υποθέσεις ντόπινγκ. Έπειτα ακολουθεί η Ρωσία με 14 υποθέσεις. Παρόλα αυτά η φαρμακοδιέγερση δεν είναι όσο συνηθισμένη όσο νομίζετε.

Από την δεκαετία του 1960 έως σήμερα, έχουν συμμετάσχει σε θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες περισσότερες από 150 χώρες. Από αυτές, μόλις 17 έχουν εμπλακεί σε υποθέσεις ντόπινγκ, ανάμεσα στις οποίες είναι και η χώρα μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πιο... περιβόητα αθλήματα όσον αφορά τη φαρμακοδιέγερση των αθλητών είναι ο στίβος και η άρση βαρών.

Sponsored Post