ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
24/08/2016 12:16 EEST | Updated 24/08/2016 13:43 EEST

«Πράσινο φως» από τις τράπεζες για τη διάσωση της Μαρινόπουλος

Eurokinissi

Το θετικό σενάριο για διάσωση της Μαρινόπουλος φαίνεται να κερδίζει πόντους καθώς οι τράπεζες φαίνεται ότι δίνουν το πράσινο φως και την αναγκαία ρευστότητα για την σωτηρία της Μαρινόπουλος σύμφωνα με το σχέδιο που έχει καταθέσει η αλυσίδα Σκλαβενίτης.

Το μεσημέρι της Τετάρτης συνεδρίασε για το συγκεκριμένο θέμα το Διοικητικό Συμβούλιο της Alpha Bank, στην οποία αξίζει να αναφερθεί ότι στο παρελθόν ένας από τους σημαντικούς μετόχους ήταν και η οικογένεια Μαρινόπουλου και σύμφωνα με πληροφορίες του news247 το θέμα θα απασχολήσει αύριο το Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Σκλαβενίτης, η οποία μέσω νέας εταιρείας θα ελέγχει τα καταστήματα που φέρουν το σήμα Μαρινόπουλος πρόκειται να λάβει από τις τράπεζες δάνειο ύψους 360 εκατ. ευρώ. Από την πλευρά της η Σκλαβενίτης πρόκειται να διαθέσει πάνω από 100 εκατ. ευρώ αρκετά από τα οποία πρόκειται να κατευθυνθούν άμεσα και για την ενδιάμεση χρηματοδότηση, δηλαδή την περίοδο μέχρι την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Μαρινόπουλος, ώστε να πληρωθούν οφειλές προς προμηθευτές και εργαζόμενους.

Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι οι 10.000 περίπου εργαζόμενοι λαμβάνουν έναντι του μισθού τους δύο φορές την εβδομάδα (10% - 15% του κανονικού τους μισθού κάθε φορά) με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να έχουν πληρωθεί έως το πρώτο δεκαήμερα Ιουλίου. Σε ότι αφορά τους προμηθευτές οι περισσότεροι έχουν κλείσει την στρόφιγγα προμήθειας και αναμένουν τις εξελίξεις ώστε να δουν εάν θα αλλάξουν στάση. Σύμφωνα με πληροφορίες το "σχέδιο σωτηρίας" προβλέπει μία σημαντική θυσία από πλευρά τους καθώς θα ζητηθεί γενναίο "κούρεμα" των οφειλών της Μαρινόπουλος.

ΠΗΓΗ: News247